Update

Woelders waarnemend korpschef Flevoland

ANP
Willem Woelders. Foto ANP Beeld
Willem Woelders. Foto ANP

Willem Woelders wordt per 15 april waarnemend korpschef van het politiekorps Flevoland. Dat heeft het ministerie van Veiligheid en Justitie woensdagavond laten weten. Woelders wordt benoemd op voordracht van korpsbeheerder Annemarie Jorritsma van Flevoland. Hij zal de functie van korpschef waarnemen tot aan de voorgenomen invoering van de nationale politie.

Woelders volgt Bert Wijbenga op, die op 1 april afscheid nam als korpschef. Woelders is op dit moment plaatsvervangend korpschef van het politiekorps Utrecht. Daarvoor werkte hij bij het politiekorps Amsterdam-Amstelland, onder andere als chef van de recherche. Woelders studeerde aan de Nederlandse Politieacademie. Gelet op de snelle benoeming zal hij na 15 april nog een aantal taken afronden bij het politiekorps Utrecht.

Eerder ontstond commotie over de positie, omdat Jorritsma een interim-adviseur wilde neerzetten, die 1600 euro per dag zou gaan verdienen. Volgens Jorritsma was er binnen de politie geen geschikte kandidaat te vinden die de 1 april opgestapte korpschef en de eveneens vertrokken plaatsvervangend korpschef kon vervangen. De mogelijke aanstelling van de adviseur leidde tot een storm van kritiek vanuit de politiek.

Meer over