Winst Bank of America verviervoudigd

Bank of America heeft zijn winst vorig kwartaal verviervoudigd ten opzichte van een jaar eerder. Vooral de effectenhandel en de provisies bij het zakenbankieren brachten meer op dan in de eerste 3 maanden van 2012.

Redactie
null Beeld afp
Beeld afp

Bank of America meldde woensdag een nettowinst van 2,6 miljard dollar (2 miljard euro) over het eerste kwartaal, tegen 653 miljoen dollar een jaar eerder. De totale opbrengsten klommen met 1,2 miljard dollar tot 23,7 miljard dollar. De winst van de Amerikaanse bank werd in het eerste kwartaal van vorig jaar nog stevig gedrukt door boekhoudkundige lasten.

De opbrengsten uit hypotheken waren lager dan vorig jaar. Mede daardoor viel de winst uiteindelijk minder hoog uit dan analisten hadden voorspeld. De winst kwam vorig kwartaal uit op 20 dollarcent per aandeel, waar gemiddeld op 23 cent werd gerekend.

Bank of America is de laatste van de grootste Amerikaanse banken die zijn kwartaalcijfers bekendmaakt. Eerder presenteerden JPMorgan Chase, Well Fargo en Citigroup al sterke winststijgingen over het afgelopen kwartaal.

Meer over