Winkelketen Witteveen Mode bankroet

Dameskledingverkoper Witteveen Mode, met circa honderd filialen, is failliet verklaard bij de rechtbank Midden-Nederland.

ANP
Witteveen mode heeft een Amsterdamse winkel op het Gelderlandplein. Beeld Google Streetview
Witteveen mode heeft een Amsterdamse winkel op het Gelderlandplein.Beeld Google Streetview

Met het faillisement van de modeketen, die een Amsterdamse winkel heeft op het Gelderlandplein, dreigt er weer een winkelketen uit het Nederlandse straatbeeld te verdwijnen.

Het bedrijf uit Zeist dat zich richt op de "modebewuste volwassen vrouw'' verkeerde al langer in problemen. Huisbank ABN Amro had begin vorige maand van toezichthouder AFM toestemming gekregen om een deel van de schuld om te zetten in een gedeeld eigenaarschap. Zover is het echter niet meer gekomen, bevestigde de bank na berichtgeving van De Telegraaf.

Volgens de krant heeft de Belastingdienst het faillissement aangevraagd omdat de belastingschuld van de keten waar zo'n vierhonderd mensen werken onhoudbaar zou zijn geworden. Het bankroet lijkt toch nog vrij onverwacht. Vorige week opende het modebedrijf nog een nieuwe winkel in het Friese Drachten.

Curator Rinke Dulack van advocatenkantoor Van Benthem & Keulen heeft besloten om de winkels tot nader order open te houden. Een dergelijke beslissing wordt meestal gemaakt om ketens aantrekkelijk te houden voor een doorstart.

De webwinkel van Witteveen Mode is wel uit de lucht gehaald. Op die site is nu alleen een korte verklaring te lezen over het faillissement.

Meer over