a-locatie

Winkelen tijdens het lunchen bij Ninour

Zij werkte als brandmanager in de mode, hij in de horeca. Het koppel Nina Kool (32) en Abdenour Boussaid (31) bundelde de krachten. Het resultaat is ­Ninour op de Eerste Jan Steenstraat: een winkel en plek om te lunchen.

Josselin Gordijn
null Beeld Rink Hof
Beeld Rink Hof

Al wist Kool altijd al dat ze een eigen winkel wilde hebben, het idee voor Ninour ontstond pas twee jaar geleden. Het liep iets anders dan het duo oorspronkelijk in gedachten had: Kool en Boussaid wilden eigenlijk een winkel beginnen op Ibiza, maar dit bleek lastig te realiseren. Toen ze tegen het pand in De Pijp aanliepen, besloten ze in hun thuisstad te blijven.

De winkel is licht, ingericht met felle kleuren en doet ruimtelijk aan. De diversiteit van spullen is enorm: van kindertasjes tot speciale kaarsen en van nagellak tot handgeblazen glaswerk. Naast spullen van een aantal kleine merken is er ook een decoratie­collectie van de hand van Kool: Inglu. Die bestaat uit muurhangers in geometrische vormen in felle kleuren.

Achter in Ninour, in het flamingoroze deel van de winkel, kan worden geluncht. Boussaid stelde de kaart samen. Het uitgangspunt is gezond eten, maar niet op een saaie manier. Een voorbeeld hiervan zijn de saffraanpannenkoekjes (€6,50) en havermout met onder andere chiazaad, rauwe chocolade en frambozenjam.

De kaart verandert regelmatig, net als de collectie in de winkel. Zo zullen er na de verkoop van de huidige vintage kledingstukken geen nieuwe stukken meer komen.

Inspiratie
Kool haalt haar collectie uit alle hoeken van de wereld. Ringen worden speciaal gemaakt in Bali, de kinderslofjes komen uit Amerika, knuffels uit Polen, handgeblazen glaswerk uit Marokko en het houtwerk is Afrikaans. Kool doet de inspiratie voor haar inboedel op op Instagram.

Inmiddels geldt haar eigen account op Instagram ook als inspiratie voor anderen. 'Pas had ik een klant uit Denemarken. Toen ik vroeg hoe ze Ninour had gevonden, zei ze: 'Via Instagram'.'

Meer over