'Whitney was al dood toen ze onder water belandde'

Whitney Houston is niet door verdrinking omgekomen, zo kreeg haar familie te horen van een woordvoerder van de lijkschouwers. Vermoedelijk kwam de zangeres aan haar einde door een combinatie van de angstremmer Xanax, andere voorgeschreven medicijnen en alcohol. Whitney's dochtertje Bobbi Kristina viel net als haar moeder diezelfde dag ook al op haar hotelkamer in bad in slaap.

Redactie
Whitney en Bobbi Kristina vorig jaar op het pre-Grammy-feest van platenbaas Clive Davis waar ze beiden zaterdagavond verwacht werden. © ap Beeld
Whitney en Bobbi Kristina vorig jaar op het pre-Grammy-feest van platenbaas Clive Davis waar ze beiden zaterdagavond verwacht werden. © ap

Volgens de mededeling van de lijkschouwers aan de familie van Houston was er niet voldoende water in de longen van Whitney aanwezig om de conclusie te trekken dat ze is verdronken in haar bad. De lijkschouwers vermoeden dat ze al dood was voordat haar hoofd onder water belandde.

Tante
Volgens bronnen van TMZ.com was het niet haar kapster, maar haar tante Mary Jones die het levenloze lichaam in het bad aantrof. Mary had de jurk die Whitney die avond zou aantrekken op haar bed klaargelegd en verliet toen de hotelkamer. Toen Whitney maar niet tevoorschijn kwam uit de badkamer, ging Mary naar binnen, trok ze Whitney uit het bad en probeerde ze haar nicht te reanimeren.

Dochter ook ingeslapen in bad

Inmiddels maakt de familie zich ernstige zorgen om Bobbi Kristina, de 18-jarige dochter van Whitney Houston en Bobby Brown. De dag voordat haar moeder overleed, viel Bobbi Kristina naar verluidt in hetzelfde hotel in slaap in haar bad.

Vrijdagavond bonkten vrienden op haar deur. Toen er geen antwoord kwam, riepen ze de veiligheidsdiensten van het Beverly Hotel ter hulp. Een hotelmedewerker opende de deur en toen bleek dat ze in haar bad lag te slapen.

Bobbi Kristina is sinds het overlijden van haar moeder, zaterdagnamiddag lokale tijd, al twee keer in het ziekenhuis opgenomen. Officieel wegens hysterische aanvallen, maar verschillende bronnen melden dat het tienermeisje had gedronken en kalmeermiddelen slikte om de dood van haar moeder te verwerken. De familie is bang dat ze zelfmoordplannen heeft.

Overvliegen
Whitneys moeder Cissy Houston heeft voorbereidingen getroffen om het lichaam van haar dochter van Los Angeles over te laten vliegen naar haar thuisstad Atlanta, Georgia. Dat zou vandaag al gebeuren. Gezien er geen sprake is van kwade opzet, geeft de lijkschouwer het lichaam vrij.

Meer over