'Westpoort verkommert'

©Marc Driessen Beeld
©Marc Driessen

De winkeliers van meubelboulevard Westpoort staat het water aan de lippen. Het nog maar vier jaar geleden geopende winkelcentrum trekt niet voldoende publiek.

De winkelhuren zijn er de laagste van de hele regio en nog lukt het de eigenaar niet het complex vol te krijgen.

De gemeente laat het verkommerende gebied links liggen, zeggen de winkeliers. Pogingen van eigenaar Fortress er detailhandel naartoe te halen, strandden op een verbod van de gemeente. De winkels zijn aan hun lot overgelaten. "Zij bungelen," zegt Roger Hendriks, marketingmanager van de Keukenconcurrent.

Göran van Tol, directeur van de meubelketen Woonexpress, heeft zich uit arren moede opgeworpen tot zaakwaarnemer van de winkeliers in Westpoort, omdat 'niemand iets doet'. "Het is zo zonde. Het gebied zit klem tussen wal en schip."

Bas Maingay, directeur van eigenaar Fortress, zegt: "Het doet zowel onze huurders als ons financieel echt pijn. Het is wrang, wij hebben destijds onze nek uitgestoken met dit project, maar het moge duidelijk zijn dat wij er nog steeds op toeleggen. Het duurt allemaal te lang. Ik voorzie nog veel problemen."

Philip Larsen, voorzitter van de ondernemersvereniging in Westpoort. "De gemeente haalt miljoenen aan erfpacht op bij de ondernemers hier, maar stopt er amper iets in." (Marc Laan)

LEES VANDAAG MEER IN HET PAROOL

Meer over