Werkloosheid Amsterdam neemt toe

In Amsterdam is het aantal werklozen vorig jaar iets gestegen, tot 7 procent. Dat blijkt uit cijfers die het CBS vandaag publiceerde. In 2010 was de werkloosheid nog 6,6 procent, net als het jaar daarvoor.

ANP/Redactie
Vacatures bij een vestiging van het UWV Werkbedrijf in Amsterdam. © ANP Beeld
Vacatures bij een vestiging van het UWV Werkbedrijf in Amsterdam. © ANP

Utrecht is van de vier grote steden de enige stad was het aantal werklozen op hetzelfde niveau bleef, namelijk op 5 procent. Voor het derde jaar op rij heeft Utrecht daarmee de laagste werkloosheid van de vier grote steden.

In Den Haag liep het op van 6,8 naar 8,3 procent. In Rotterdam steeg de werkloosheid tot 9,5 procent. Daarmee blijft het de stad met de meeste werklozen, een positie die Rotterdam al sinds 2001 heeft.

Over heel Nederland lag de werkloosheid vorig jaar op 5,4 procent van de beroepsbevolking, even hoog als in 2010. Ook in de meeste provincies lag de werkloosheid vorig jaar ongeveer op hetzelfde niveau als in 2010. Limburg springt eruit doordat daar de werkloosheid vorig jaar beduidend daalde. In 2010 was daar nog 6,1 procent van de beroepsbevolking werkloos, in 2011 daalde dat naar 5,1 procent.

In Drenthe en Noord-Brabant was sprake van een lichte daling. In Groningen nam het aantal werklozen vorig jaar juist toe.

Meer over