Werkgevers pleiten voor eenmalige uitkering bij uitblijven loonstijging

Werkgeversvereniging AWVN wil werknemers volgend jaar eenmalig een belastingvrije uitkering geven als een structurele loonsverhoging in de cao uitblijft. Een woordvoerder van de AWVN heeft bevestigd dat de uitkering hooguit 2 procent van het bruto jaarsalaris zou moeten zijn.

Redactie
Een loonstrookje van januari dit jaar, ter illustratie. Beeld ANP
Een loonstrookje van januari dit jaar, ter illustratie.Beeld ANP

De werkgeversvereniging denkt met deze maatregel, die voor een modaal inkomen van 33.000 euro zou neerkomen op 660 euro, de koopkracht op gang te houden en de loonkosten van de bedrijven niet onnodig structureel te laten oplopen. Eenmalig 2 procent is meer dan de 1,6 of 1,7 procent structurele loonsverhoging die nu gemiddeld in cao's wordt afgesproken, meent de AWVN.

Eerder sprak de werkgeversvereniging al haar zorgen uit over het cao-overleg, dat door de economische onzekerheid bijna stil is komen te liggen. Voordeel van dit plan is volgens de AWVN dat het consumentenvertrouwen en het maatschappelijk draagvlak hiermee kan worden vergroot. Ook de overheid zou er van kunnen profiteren, want als mensen blijven kopen, levert dat meer btw-opbrengsten op.

De FNV wijst het plan af. 'Een cao levert maatwerk, want er wordt per sector gekeken wat nodig is, bijvoorbeeld loonmatiging of omscholing. Een eenmalige toeslag is een leuk aanbod, maar nee, bedankt. De werkgevers kunnen hun onderhandelaars beter langer aan de cao-tafel houden en daar afspraken laten maken.'

CNV-voorzitter Jaap Smit staat open voor creatieve voorstellen als de eenmalige uitkering. Maar ook Smit vindt dat zulke voorstellen moeten worden besproken aan de cao-tafel 'en niet moeten worden opgelegd'. Een cao-overstijgende afspraak is volgens hem voor sommige bedrijven gunstig, maar voor andere juist niet 'en juist in cao's kan per sector worden uitgezocht hoeveel ruimte er is en wat de beste aanpak is'.

Meer over