WeMakeThe.City wil beleidsmakers inspireren

Samen de stad maken, dat is het belangrijkste aandachtspunt van festival WeMakeThe.City.

ANP
Het is de bedoeling dat het festival jaarlijks terugkeert en volgend jaar verder uitbreidt. Beeld ANP
Het is de bedoeling dat het festival jaarlijks terugkeert en volgend jaar verder uitbreidt.Beeld ANP

De eerste editie van het evenement, dat van woensdag tot en met zondag duurt, focust zich op het betrekken van inwoners bij het stadsbeleid.

Ook de sociale kant van de stad, zoals armoede en eenzaamheid, en digitalisering zijn belangrijke onderwerpen die aan de orde komen. De bekende Britse econoom Kate Raworth, een van de zeshonderd sprekers, opent het festival.

Gedurende vijf dagen vinden verschillende conferenties plaats waarbij bezoekers zich kunnen uitspreken over wat ze aan het hart gaat. Festivaldirecteur Egbert Fransen verwacht ook dat buitenlandse sprekers tips hebben voor Amsterdam, bijvoorbeeld over hoe ze moeten omgaan met de groeiende drukte in de stad.

Komend weekend vinden er tientallen activiteiten plaats, zoals stadsexpedities, exposities en workshops. De organisatie rekent op 30.000 bezoekers. Het is de bedoeling dat het festival jaarlijks terugkeert en volgend jaar verder uitbreidt, zegt Fransen.

WeMakeThe.City
20 tot en met 24 juni
Verschillende locaties

Wekelijks een overzicht van de nieuwste hotspots, uitgaanstips, films en restaurants in je mailbox? Schrijf je dan nu in voor de Stadsgids-nieuwsbrief van Het Parool.

Meer over