Filmtips

Welke nieuwe films kun je deze week zien in Amsterdam?

Elke week tippen we de beste nieuwe films die in de bioscoop uitkomen.

Redactie
Zootropolis (****) Beeld -
Zootropolis (****)Beeld -

Mediteraene (****)

In deze film over de vluchtelingencrisis worden de twee hoofdpersonen niet neergezet als wereldverbeteraars maar gewoon mensen die opzoek zijn naar een beter leven. Regisseur Jonas Carpignano brengt de gebeurtenissen op een rauwe manier in beeld, en is niet geïnteresseerd in sentiment. De twee jongens verschillen nogal van elkaar: waar Abas zich verzet tegen westerse arrogantie en de vernederingen die hij moet ondergaan om zelfs maar sinaasappels te mogen plukken, dompelt Ayiva zich volledig onder in de Italiaanse samenleving.

Te zien in Rialto, Filmhallen

null Beeld -
Beeld -

Zootropolis (****)

De nieuwe Disneyfilm is een stuk politieker dan zijn voorgangers. In de film wordt afscheid genomen van hulpeloze, vrouwelijke personages en gaat de selfmade Judy (een klein konijntje) achter boeven aan. Ze is het eerste konijn dat politieagent werd in Zootropolis, een gigantische stad waar dieren gemoedelijk naast elkaar leven, maar een sluwe vos bedreigt het leven in de stad en daar gaat Judy wat aan doen.

Te zien in Arena, City, De Munt, Tuschinski, Cinema Amstelveen

null Beeld -
Beeld -

Louder Than Bombs (****)

Een verhaal over een vader met twee zoons, wiens moeder (oorlogsverslaggever) overleed in een auto-ongeluk. Wanneer een oud-collega dire jaar later een verhaal over haar naar buiten dreigt te brengen, komen de familiebanden onderdruk te staan.

Te zien in City, Filmhallen, The Movies, Studio K, Tuschinski

null Beeld -
Beeld -

Hail, Caesar!

We schrijven 1951 in de Capitol Pictures Studios in Hollywood, waar Eddie Mannix de taak heeft om als 'fixer', puinruimer, de plooien glad te strijken, zodat het niets-aan-de-handimago van de studio geen deuken oploopt. Maar dan gaat het mis, een grote ster wordt gekidnapt door een communistische groep moeten alle zeilen worden bijgezet. De andere (verwaande) sterren worden ingezet om de filmster te redden.

Te zien in Cinecenter, City, Eye, Filmhallen, Kriterion, The Movies, Tuschinski

null Beeld -
Beeld -

Familieweekend (***)

Als de rijke weduwnaar Pieter Severijn groot nieuws belooft, weten zijn kinderen niet hoe snel ze naar zijn kasteel moeten rijden. Eindelijk zal het familiekapitaal worden verdeeld, denken ze. Maar zakenman Roderick, yogaverslaafde Fleur en kunstenaar Benjamin komen van een koude kermis thuis. Pieter gaat trouwen met de dertig jaar jongere, hoogblonde Bonnie.

Te zien in Arena, Cinema Amstelveen, De Munt

null Beeld -
Beeld -
Meer over