Weerwolfzussen dromen van huwelijk

Het weerwolf-syndroom mag dan wel maar 1 keer op 1 miljard mensen voorkomen, een Indiase familie is maar liefst drie keer getroffen door deze vreemde aandoening. De zussen Savita (23), Monisha (18) en Savitri (16) hebben van kop tot teen last van zware haargroei. De drie Sangli-zussen erfden de aandoening van hun (overleden) vader.

Redactie
De drie zussen met de zeldzame weerwolfziekte. Beeld
De drie zussen met de zeldzame weerwolfziekte.

Vreemd genoeg zijn hun drie andere zussen wél normaal. De meisjes proberen de groei tegen te gaan met een crème en hopen in de toekomst voldoende geld in te zamelen om een laserbehandeling te ondergaan. 'Anders zullen we nooit aan een man komen', zo verzuchten de zussen.

Documentaire
Het dorpje Pune, in centraal India, is bij deze op de wereldkaart gezet. Al hadden de zussen het zonder twijfel niet op deze manier willen doen.

Hypertrichosis universalis, heet het erfelijke syndroom. Het uit zich in extreme haargroei over het volledige lichaam. De oorzaak voor deze overtollige beharing is te wijten is aan een genetisch defect.

5.500 euro
Binnenkort wordt er een documentaire gemaakt over de zussen, in de hoop geld in het laatje te brengen. 'Zo kunnen we hopelijk een laserbehandeling van om en bij de 5.500 euro per persoon bekostigen.

Daarna zouden ze een normaal kunnen leiden en misschien wel kunnen denken aan het huwelijk', aldus mama Anita, die op haar 12e gedwongen werd om te trouwen met de zwaar behaarde papa. 'Ik moest wel, anders zouden ze me gedood hebben.'

Meer over