Update

Weerbureaus: Komende dagen wordt het spekglad

Komende dagen kan het op de weg zeer glad worden, zo blijkt uit de verwachtingen van verschillende weerbureaus. Het KNMI ziet zondagochtend de bewolking vanuit het noorden toenemen. In de loop van de middag gaat het in het westen en noorden licht dooien. WeerOnline verwacht volgende week door neerslag veel gladheid.

Redactie/Martijn Verburg
FOTO ANP Beeld
FOTO ANP

De VerkeersInformatieDienst (VID) verwacht komende week problemen in het verkeer. Vooral dinsdag lijkt de kans op problemen in de ochtendspits groot, zo meldt de dienst.

Zondagavond zet de dooi in het hele land in, wat op de nog koude wegen leidt tot bevriezing. De hoofdwegen zullen echter, ook maandag, goed begaanbaar blijven, verwacht de VID. Echte neerslag komt er dinsdag, waardoor ook strooizout van de rijbaan afspoelt. Dat kan voor problemen in de ochtendspits zorgen. Zeker tijdens de start van de spits, met nog maar weinig verkeer, heeft strooien nauwelijks effect. Linkerrijstroken kunnen extra gevaarlijk zijn.

Van maandag tot en met vrijdag wordt veel bewolking verwacht, met soms regen en algemene dooi. De middagtemperatuur loopt geleidelijk op naar ongeveer 6 graden.

Koud
Het was afgelopen nacht weer erg koud, met bijna min 17 graden in Lelystad, aldus WeerOnline. Dit weerbureau meldt ook dat er sinds 1986 niet zoveel ijsdagen in februari zijn geweest als dit jaar.

Meer over