Weer Eindhovense portier verdacht van mishandeling

Wederom verdenkt de politie een portier van het Eindhovense café Playerz Dinner Dance op het Stratumseind van mishandeling van een bezoeker. Een 46-jarige portier uit Eindhoven zou op 8 januari vanwege een meningsverschil een bezoeker in de neus hebben gebeten.

ANP/Redactie
Het Eindhovense café Playerz Dinner Dance. © Streetview Beeld
Het Eindhovense café Playerz Dinner Dance. © Streetview

Het onderzoek dat de politie heeft gedaan is ter beoordeling naar het Openbaar Ministerie gestuurd, vertelde een politiewoordvoerster vandaag.

Het bericht komt voor het café op een vervelend moment omdat juist donderdag een kort geding dient tegen sluiting door burgemeester Rob van Gijzel vanwege een geweldsincident met twee portiers in september.

Destijds ontstond er ruzie tussen een bezoeker en twee portiers. Ze werkten de klant de deur uit. Uit camerabeelden zou blijken dat de bezoeker met de vuist in het gezicht werd geslagen. Terwijl de man op de grond lag tilde een van de portiers zijn hoofd hebben opgetild en laten vallen. De portiers lieten de bezoeker vervolgens roerloos op straat achter.

Na onderzoek is door de politie tegen een van de portiers (een 42-jarige Eindhovenaar) proces-verbaal opgemaakt, vertelde de politie vandaag. De advocaat van Playerz had vandaag geen behoefte te reageren op het nieuwe incident.

Het geweld door portiers en verloedering op de langste kroegstraat van Nederland was voor de burgemeester vorige maand aanleiding versnelde aanpak van de problemen aan te kondigen.

Meer over