Weektips

Weektips: Underworld, een sterrennacht en kilo's chocola

Het einde van november vier je deze week in stijl met Underworld in Temp, Surinaams comfort food van Warung Rosie's, de ultieme lichtjesparade en kilo's chocolade. Waar we het precies over hebben? Lees dan snel verder.

Het Parool
Stond Underworld vorig jaar nog in de fietstunnel onder het Rijksmuseum, zijn ze nu terug op een minstens zo verrassende plek: Temp. Beeld anp
Stond Underworld vorig jaar nog in de fietstunnel onder het Rijksmuseum, zijn ze nu terug op een minstens zo verrassende plek: Temp.Beeld anp

Sterke verhalen
Goede verhalen, die hoor je natuurlijk in de kroeg. Daarom nodigen Gilles van der Loo en Jan van Mersbergen vijf keer per jaar rasvertellers uit in café Helmers. In deze eerste aflevering zullen Mark Pieters (uitgever), Marian Mudder (actrice), Julien Ignacio, Maartje Wortel en Herman Koch (schrijvers) hun favoriete verhalen voordragen.
Maandag 26 november om 20:00 uur
Café Helmers

Underworld in Temp
Het iconische Britse danceduo Underworld blijft verrassen. Stonden ze vorig jaar nog in de fietstunnel onder het Rijksmuseum, zijn ze nu terug op een minstens zo verrassende plek: Temp, een voormalig kantoorpand in Zuid. Deze week geven ze twee optredens: op dinsdag en woensdag.
Dinsdag 27 en woensdag 28 november
Temp

De pop-up warung gaat nog even door
Het idee voor Surinaamse pop-up bleek een schot in de roos en daarom blijft Rosie's tot 2 december nog even Warung Rosie's heten. Je eet er de lekkerste pasteitjes, bakabana, samosa's en sateh, gemaakt door twee topkoks.
Tot en met 2 december (woensdag t/m zondag van 12:00 tot 22:00 uur)
Warung Rosie's

Lichtjesparade
Ook dit jaar wordt de stad weer opgesierd door 29 lichtkunstwerken tijdens het Amsterdam Light Festival. Zes kunstwerken kun je te voet bereiken, de rest zie je het best per boot. Eén van de hoogtepunten dit jaar is Starry Night, geïnspireerd door het beroemde schilderij De Sterrennacht (1889) van Vincent van Gogh.
Donderdag 29 november t/m 20 januari
Amsterdam Light Festival

Artist Impression van Starry Night, gebaseerd op het schilderij De Sterrenhemel van Vincent van Gogh. Beeld -
Artist Impression van Starry Night, gebaseerd op het schilderij De Sterrenhemel van Vincent van Gogh.Beeld -

Chocoladefeestje
Tony's Chocolonely maakt van de presentatie van hun 'jaarfairslag' altijd een feestje. Tijdens de Tony's fair 2018 blikt Tony's terug op het afgelopen jaar met niet alleen kilo's chocolade, maar ook met optredens van Chef's Special, Fuse ODG, Johnny de Mol, ondernemer Ben Keene en ballerina Michaela DePrince.
Donderdag 29 november (vanaf 16:00 uur) 10 euro
Tony's Fair, Westergasfabriek

Wekelijks een overzicht van de nieuwste hotspots, uitgaanstips, films en restaurants in je mailbox? Schrijf je dan nu in voor de Stadsgids-nieuwsbrief van Het Parool.

Meer over