Weektips

Weektips: loeren naar een baby giraffe en kliederen op de pot

Een groot, oranje festijn op vrijdag betekent niet dat op de andere doordeweekse dagen niks te beleven valt. Wij zetten de fijnste events op een rijtje.

Het Parool
null Beeld anp
Beeld anp

De stad rond
Begin de week op je dooie gemakje met een rondgang langs de new kids in town: bewonder de pasgeboren giraffe in Artis, drink koffie tussen de fietsen bij Maats Cycling Culture of ga voor een van de bijzondere bieren van Proeflokaal Walhalla, eet een hapje bij Bar Kantoor en sluit af met een van de nieuwste films. Zo kan je week niet meer stuk.

De pot op
Er zullen hoogstwaarschijnlijk weinig vingers de lucht in gaan bij de vraag 'Wie heeft ooit een wc geverfd?', maar dat is voor sociëteit Sexyland (terug van weggeweest!) geen reden om op dinsdag de verfkwasten en -potten uit de kast te halen. Volgens de club krijgt het toilet vaak geen likje verf omdat men eigenlijk niet weet hoe het moet. Vandaar de cursus aftapen van moeilijke oppervlaktes en de lambrisering ontwijking. Neem vieze kleren mee want 'we nemen een kijkje in de pot!'
Dinsdag 24 april (12.00 uur)
Sexyland

Moonrise Kingdom
Voor in mei de nieuwe film van Wes Anderson uitkomt, vertoont FC Hyena vier Anderson-klassiekers in de foyer. Om 21.00 uur kun je deze dinsdag aanschuiven voor Moonrise Kingdom.
Dinsdag 24 april, (21.00 uur)
FC Hyena

Max en Bea weten wel raad met een potje verf Beeld anp
Max en Bea weten wel raad met een potje verfBeeld anp

Ongemakkelijke bedoening
Een avond volledig in het teken van sociaal overdraagbare aversie, 'oftewel S.O.A.'s'. Volgens kunstenaar Jaël Buys staat sociaal wenselijk gedrag in Nederland gelijk aan het toelaten van anderen in je persoonlijke ruimte. Haar expositie S.O.A. brengt de onaangename, rauwe kanten van zulk aanrakingen in beeld. De Melkweg heeft in samenwerking met Hard//Hoofd een avond in het leven geroepen waar Buys' thematiek verder wordt onderzocht. Verwacht weinig zoenen en omhelzingen.
Woensdag 25 april (19.30-22.00 uur)
De Melkweg

null Beeld Jaël Buys
Beeld Jaël Buys

Koningsnacht
Voorpret is het halve werk dus hup, verschiet je kruit als nooit tevoren en ga op Koningsnachtavontuur. Van koninklijk diner tot vuige straatfeesten en van bubbels poppen tot dansen op Adjedonnie en Dio: met deze tips kom jij de avond wel door.
Overal en nergens

undefined

Waarom pas vrijdag beginnen als je donderdag ook al los kan? Beeld anp
Waarom pas vrijdag beginnen als je donderdag ook al los kan?Beeld anp

Wekelijks een overzicht van de nieuwste hotspots, uitgaanstips, films en restaurants in je mailbox? Schrijf je dan nu in voor de Stadsgids-nieuwsbrief van Het Parool.

Meer over