Weektips

Weektips: Explosiegevaar en vaarwel Bilder & de Clercq

Van Paasspektakel tot een hommage aan Herman: je hoeft je in Amsterdam niet te vervelen. Om een beetje orde te scheppen in de chaos zetten we de leukste events van de werkweek op een rij.

Het Parool
Dit jaar is het kruis van The Passion in Zuidoost (zie donderdag). Beeld anp
Dit jaar is het kruis van The Passion in Zuidoost (zie donderdag).Beeld anp

Laatste bezoek aan Bilder & de Clercq
De laatste week van de winkel op de De Clercqstraat gaat in. Let op: de winkel is deze week beperkt open, doordeweeks van 14.00 tot 20.00 uur en in het weekend van 10.00 tot 18.00 uur. Valt het aanstaande gemis zwaar? De winkel is inmiddels ook een maaltijdbezorgdienst begonnen.
Bilder & de Clercq
De Clercqstraat 44

Hommage aan Herman
Jaarlijks brengt het Amsterdams Kleinkunst Festival een hommage aan een gerenommeerde kleinkunstenaar. Dit keer wordt Herman van Veen gefêteerd. Bevriende collega's verzorgen in het DeLaMar Theater een avond rondom het repertoire van de bekende kunstenaar.
Maandag 26 maart (20.00) vanaf €22
DeLaMar Theater

De al eerder gesloten winkel op de Ceintuurbaan Beeld Mats van Soolingen
De al eerder gesloten winkel op de CeintuurbaanBeeld Mats van Soolingen

Schaatskabinet
De winter is al officieel een week voorbij en dus is het ook tijd om afscheid te nemen van het speciale 'schaatskabinet' in het Rijksmuseum. De expo met 17de eeuwse prenten en tekeningen van winterse schaatstaferelen is deze week voor het laatst te zien.
Het Rijksmuseum
Tot en met 31 maart

Klaar met de ijspret, het is tijd voor lente! Beeld Jlousberg
Klaar met de ijspret, het is tijd voor lente!Beeld Jlousberg

Levensgroot stripverhaal
75 jaar geleden pleegden zes kunstenaars een aanslag op het Amsterdamse bevolkingsregister. Met de tentoonstelling Explosiegevaar! neemt het Verzetsmuseum bezoekers mee terug naar die beslissende 27 maart. De zes kunstenaars worden geïntroduceerd via een levensgroot stripverhaal dat zich kamer na kamer ontvouwd. t
Te zien tot en met 11 november

De verzetshelden zijn door tekenaar Rob Worst vastgelegd Beeld Rob Worst
De verzetshelden zijn door tekenaar Rob Worst vastgelegdBeeld Rob Worst

Lijden en sterven van Jezus
De achtste editie van het paasspektakel The Passion vindt dit jaar plaats in Zuidoost. De muzikale vertolking over het lijden en sterven van Jezus wordt live uitgezonden maar het evenement is ook bij te wonen. De toegang tot het plein is gratis. Maar wees op tijd, want vol is vol.
Donderdag 29 maart (vanaf 20.30 uur)
Arenapark

Wekelijks een overzicht van de nieuwste hotspots, uitgaanstips, films en restaurants in je mailbox? Schrijf je dan nu in voor de Stadsgids-nieuwsbrief van Het Parool.

Meer over