Tips

Weekendtips: van waterfietsrace tot kleurrijk Kwaku

Het weekend staat voor de deur. Waar ga jij heen? Hier alvast tien tips voor een lekker weekend.

Jari Goedegebuure
Ook voor kinderen is er genoeg te doen tijdens Kwaku. Beeld anp
Ook voor kinderen is er genoeg te doen tijdens Kwaku.Beeld anp

Muzikaal gevecht
Als dj's samen draaien, doen ze dat vaak 'back2back' (om en om draaien ze een nummer). ROD en Juan Sanchez doen het dit weekend in Shelter net even anders: ze draaien tegelijk, ieder met hun eigen apparatuur, en gaan in 'gevechtmodus'. Deze formule zorgde eerder dit jaar voor hysterisch publiek tijdens festival Loveland van Oranje. Ook de Amsterdamse Jeff Rushin is achter de draaitafels te vinden.
Vrijdag 14 juli (23.00-06.00)
Shelter

Openluchtbioscoop
In samenwerking met Idfa worden negen documentaires vertoond op het plein voor Pakhuis de Zwijger. Dit weekend wordt I Am Not Your Negro van regisseur Raoul Peck vertoond. De Amerikaanse film is een reis door de zwarte geschiedenis en verbindt de burgerrechtenbeweging uit de jaren zestig met het huidige #BlackLivesMatter. Vrijdag al plannen? Niet getreurd: op deze andere plekken kun je deze zomer in de buitenlucht een filmpje pakken.
Vrijdag 14 juli (22.00-23.30)
Pakhuis de Zwijger

Bij Pakhuis de Zwijger liggen ook wat dekentjes, voor bibberende filmliefhebbers. Beeld Pakhuis de Zwijger
Bij Pakhuis de Zwijger liggen ook wat dekentjes, voor bibberende filmliefhebbers.Beeld Pakhuis de Zwijger

Vliegtuigmassage
Altijd al gemasseerd willen worden door naderend Schipholverkeer? Dat kan dit weekend voor het laatst in het Amsterdamse Bos. Het geronk van overvliegende boeings wordt door een tijdelijk kunstwerk omgezet in vibraties, waardoor de bezoeker die op het kunstwerk ligt een therapeutische massage ervaart. Het kunstwerk is onderdeel van Curepark, een interdisciplinair en interactief kunstfestival over lichamelijke en geestelijke gezondheid.
Tot en met zondag 16 juli
Amsterdamse Bos

Waterfietsrace
Dit weekend kun jij waterfietssprintkampioen van Amsterdam worden! Op de Ringvaart organiseert café MOJO voor de derde keer de waterfietsrace. Tijdens iedere 'heat' starten drie teams tegelijk, waarvan de winnaar doorgaat naar de finale. Niet de snelste benen, maar wel creatief? Trek je Christina Aguilera-outfit uit de kast, want ook het team dat in de meest originele kleding aan de start verschijnt wint een prijs.
Van al dat sporten krijg je natuurlijk honger, dus is er een barbecue op de dijk.
Zaterdag 15 juli (13.00-23.00)
Ringdijk 3

Bereid je voor op stevige spierpijn in de benen als je meedoet aan de waterfietsrace. Beeld Mojo
Bereid je voor op stevige spierpijn in de benen als je meedoet aan de waterfietsrace.Beeld Mojo

Rembrandt is jarig
Zaterdag 15 juli is de 411de verjaardag van Rembrandt en dat wordt gevierd met een jaarlijks straatfeest. Bewoners en winkeliers van de Jodenbreestraat en Sint Antoniesbreestraat organiseren samen een artistiek en culinair festival. Er is een marktje met ambachtelijke producten, eten en drinken, streetartkunstenaars gaan live aan de slag en er is een schilderworkshop in samenwerking met Royal Talents. Ook voor kinderen is er genoeg te doen: ze kunnen een etsworkshop volgen of met kleurplaten van de Nachtwacht aan de slag.
Zaterdag 15 juli (10.00-18.00)
Jodenbreestraat

Kinderen volgen een workshop tijdens de vorige editie van Rembrandt Art Festival. Beeld Museum Het Rembrandthuis
Kinderen volgen een workshop tijdens de vorige editie van Rembrandt Art Festival.Beeld Museum Het Rembrandthuis

Proef op Pampus
Op welk ander foodfestival kun je op een snelle rib scheuren over water en verdwalen in een fort? Dit weekend vindt Proef Pampus plaats, een culinair festivalletje waar je speciaalbiertjes drinkt met panoramisch uitzicht. Er komen stands van biologische boerderij De Griffioen en Woordnudist en er wordt opgetreden.
In het fort kun je je toekomst laten voorspellen of in het donker luisteren naar een theatervoorstelling. kids kunnen buiten lekker ravotten, een fikkie stoken of hutten bouwen.
Zaterdag 15 en zondag 16 juli (11.00-00.00)
Pampus

Trek het Amstelpark in
Net als vorig jaar doet reizend foodfesitval Trek ook het Amstelpark aan. Wat Trek bijzonder maakt is de combinatie van foodtrucks en kleinkunst. Amsterdams muzikaal talent krijgt de kans om de bühne te betreden. Verder worden er niet alleen de obligatoire hamburgers geserveerd, maar bijvoorbeeld ook gefrituurde sprinkhanen.
Vrijdag 14, zaterdag 15 en zondag 16 juli (14.00-23.00, vrijdag vanaf 16.00)
Amstelpark

Trek in Amsterdam, 2016. Beeld Festival Trek
Trek in Amsterdam, 2016.Beeld Festival Trek

Beestenbende
Een jaar lang fotografeert Isabella Rozendaal zeker twee dagen per week Amsterdamse huisdieren. Ze kroelde met Boris de kraai, knuffelde met een konijn van meer dan acht kilo en rolde met zestien miniteckels over de grond. Vanaf dit weekend hangt een deel van haar portretten in het Stadsarchief en verschijnt haar boek Animalia.
Vrijdag 14, zaterdag 15 en zondag 16 juli (12.00-17.00, vrijdag vanaf 10.00)
Vijzelstraat 32

Hollandse Kwaker Wilbur woont in het centrum. Vanaf dit weekend zijn de portretten van fotograaf Isabelle Rozendaal te zien in het Stadsarchief. Beeld Isabella Rozendaal
Hollandse Kwaker Wilbur woont in het centrum. Vanaf dit weekend zijn de portretten van fotograaf Isabelle Rozendaal te zien in het Stadsarchief.Beeld Isabella Rozendaal

Locatietheater rondom het IJ
Dit jaar vindt voor de vijfentwintigste keer Over het IJ Festival plaats. Tien dagen lang kunnen Amsterdammers kennismaken met nieuwe (en gevestigde) theatermakers rondom de oevers van het IJ. Alle voorstellingen gaan een interactie aan met de speellocatie.
Vrijdag 14 juli tot en met zondag 23 juli (12.00-20.00)
NDSM-werf

Pom en voetbal
De komende vier weekenden staat het Nelson Mandelapark in het teken van het Kwaku Summer Festival. Bij de tientallen standjes kunnen mensen terecht voor kip, nasi, pom en bara. Maar ook het traditionele voetbaltoernooi, waar het multiculturele festival ooit mee begon, staat weer op het programma.
Zaterdag 15 juli t/m zondag 6 augustus
Nelson Mandelapark

Er zijn ook (muzikale) optredens tijdens Kwaku. Beeld Kwaku
Er zijn ook (muzikale) optredens tijdens Kwaku.Beeld Kwaku

Wekelijks een overzicht van de nieuwste hotspots, uitgaanstips, films en restaurants in je mailbox? Schrijf je dan nu in voor de Stadsgids-nieuwsbrief van Het Parool.

Meer over