Website met experimentele behandelingen kanker

AMSTERDAM - Kankerpatiënten kunnen op een speciale website zien waar ze terecht kunnen voor een experimentele behandeling. Het overzicht van therapieën waarvan de werking en resultaten nog in onderzoek zijn, was voorheen alleen bestemd voor behandelaars.

Het initiatief voor www.kankeronderzoek.info komt van KWF Kankerbestrijding, de Nederlandse Federatie van Kankerpatiëntenorganisaties (NFK), het Integraal Kankercentrum Zuid (IKZ) en het Integraal Kankercentrum Oost (IKO). De organisaties lieten dat dinsdag weten.

Patiënten zijn met de informatie niet meer afhankelijk van de kennis van hun behandelend arts of van doorverwijzing. Bovendien kunnen zij beter en gemakkelijker met de specialist praten. Mensen kiezen om uiteenlopende redenen voor een experimentele therapie. De een ziet het als laatste redmiddel, omdat de standaardbehandeling(en) niet helpen of niet mogelijk zijn. Een ander wil de medische wetenschap helpen.

Op de website staat nu nog een beperkt overzicht van experimentele behandelingen. De komende tijd komen er meer op. (ANP)

Beeld www.kankeronderzoek.info Beeld
Beeld www.kankeronderzoek.info
Meer over