Tips

Wat mag je niet missen deze week?

Knipper drie keer met de ogen en je mist zo een knalfeestje of een bijzondere pop-upbar. Geen nood: elke week zetten we de leukste highlights op een overzichtelijk rijtje.

Het Parool
Pete Doherty komt voor een eenmalig optreden naar Amsterdam. Beeld anp
Pete Doherty komt voor een eenmalig optreden naar Amsterdam.Beeld anp

Ruwe Bolster Doherty
Pete Doherty, de frontman Babyshambles en The Libertines, bracht onlangs zijn tweede soloalbum uit en komt naar Nederland voor een eenmalig optreden. Doherty staat op het podium zoals je hem verwacht: als een melangolische oermuzikant met een klein hart.
Maandag 13 maart om 21.00
Melkweg

Drama bij Pllek
Binnenkort wordt een pilot van een dramaserie opgenomen bij Pllek. De acteurs zijn al gecast, maar het verhaal is nog niet af. Met improvisaties gaan de acteurs werken aan het verhaal. Onder meer Daniel Boissevain, Nadja Hüpsher, Juul Vrijdag en Melody Klaver doen mee.
Maandag 13 maart om 20.00 uur
Pllek

Films van de bucket list
De OBA organiseert in samenwerking met De Groene Amsterammer tien literaire avonden over "films gebaseerd op romans die je gezien moet hebben". Een panel van experts gaat in discussie en komt samen met het publiek tot nieuwe inzichten over wat verhalen voor mensen betekenen.
Dinsdag 14 maart om 19.30
Centrale Bibliotheek

Even terug naar school
In de School vertelt 22tracks-muziekjournalist Job de Wit over disco; het fundament van de hedendaagse dansmuziek.
Dinsdag 14 maart van 20.00 tot 21.00
De School

Rode ballen door de lucht
Was jij vriegr altijd als eerste af bij trefbal? Dan krijg je dinsdagavond dé kans om je middelbare schooltrauma's te verwerken. Je kunt een vriendschappelijk een potje trefbal spelen met je vrienden, die vast niet zo hard gooien als die etterbak uit 4C. Het is óók een training voor het NK Trefbal, dus als je de smaak te pakken hebt kun je je opgeven voor het Nederlands kampioenschap.
Dinsdag 14 maart van 20.30 tot 21.45
Altra College Centrum

Lekker met ballen smijten bij de trefbal clinic Beeld Martin Veldhuizen
Lekker met ballen smijten bij de trefbal clinicBeeld Martin Veldhuizen

Leids Cabaret Festival Finalistentour
De nieuwe Emilio Guzman, Micha Wertheim of Najib Amhali als eerste zien? De finalisten van het Leids Cabaret Festival 2017 treden op in de Meervaart.
Woensdag 15 maart om 20.30
Meervaart

John Malkovich in Amsterdam
De Amerikaanse John Malkovich treedt op 15 maart op in het Concertgebouw. Hij speelt een afgezette dictator die zijn laatste speech houdt. In het stuk is een speciale rol weggelegd voor het Maarschalkerweerdorgel van het Concertgebouw.
Woensdag 15 maart om 21.00
Concertgebouw

130 jaar Carré
Dit jaar bestaat theater Carré 130 jaar. Opgericht door Oscar Carré in 1887, als vervanging van de tijdelijke houten gebouwen waarin het circus optrad. De geschiedenis van het theater wordt getoond aan de hand van foto's, programma's, affisches en correspondentie met artiesten en leveranciers. Tijdens de expositie worden ook rondleidingen gegeven.
Tot en met 11 juni
Stadsarchief

Malkovich maakt in het Concertgebouw zijn debuut. Beeld anp
Malkovich maakt in het Concertgebouw zijn debuut.Beeld anp

Nieuwe expo's
Om de zoveel tijd gooit fotografiemuseum FOAM 's avonds de deuren open en nodigt Amsterdammers uit als eerste nieuwe tentoonstellingen bekijken. Deze keer zijn dat er drie, waaronder de fototentoonstelling van William Eggleston, een van de eerste kleurenfotografen, die tijdens roadtrips door het Amerika van de jaren zestig een iconische foto's maakte.
Donderdag 16 maart om 17.30
FOAM

Wijkagent op de Wallen
Oud-politieagent Joep de Groot werkte dertig jaar lang op de Wallen. Vanavond vertelt hij over die periode verhalen en anekdotes, met beelden uit die tijd.
Donderdag 16 maart om 20.00
De Oude Gracht

Fifa Blatter, de val van de voetbalkeizer
Theatrale reconstructie van van de schandalen rond de Fifa en voorzitter Sepp Blatter. In de voorstelling wordt opzoek gegaan naar de beweegredenen van de gevallen voorzitter en een kijkje geboden achter de schermen.
Donderdag 16 maart om 20.30 uur
Delamar Theater

Foto die William Eggleston maakte tijdens zijn road trips. Beeld Willian Eggleston
Foto die William Eggleston maakte tijdens zijn road trips.Beeld Willian Eggleston

Wekelijks een overzicht van de nieuwste hotspots, uitgaanstips, films en restaurants in je mailbox? Schrijf je dan nu in voor de Stadsgids-nieuwsbrief van Het Parool.

Meer over