Tips

Wat mag je niet missen deze week?

In Amsterdam is altijd wat te doen. Het Parool biedt een selectie van feestjes, evenementen, expo's en openingen die deze week de moeite waard zijn.

Het Parool
Made in Amsterdam bestaat uit twee programma's, dinsdag danst het gezelschap programma 1. Beeld Nationale Ballet Amsterdam
Made in Amsterdam bestaat uit twee programma's, dinsdag danst het gezelschap programma 1.Beeld Nationale Ballet Amsterdam

De krokusvakantie is begonnen in Amsterdam en uiteraard valt er van alles te doen en beleven voor de jonge Amsterdammers en hun ouders, van theatervoorstellingen tot zelf een flipperkast maken.

Begin de week met een lach en ga maandag naar Toomler. Daar testen cabaretiers Jan Jaap van der Wal en Kasper van der Laan ieder 45 minuten hun nieuwste verhalen en grappen uit. Maandag 20 februari (20.30 uur), Toomler.

Jan Jaap van der Wal test zijn nieuwste verhalen en grappen in Toomler Beeld anp
Jan Jaap van der Wal test zijn nieuwste verhalen en grappen in ToomlerBeeld anp

Het Nationale Ballet komt met twee programma's die afwisselend worden gedanst: Made in Amsterdam 1 & 2. Dinsdag zal het gezelschap Made in Amsterdam 1 dansen met bekende choreografieën van Hans van Manen en Ton Simons en speciaal voor het gezelschap gemaakte choreografieën van jonge makers Juanjo Arques en Ernst Meisner. Dinsdag 21 februari (20.15 uur), Nationale Opera & Ballet.

Martin Garrix staat dinsdag in poptempel Paradiso voor het goede doel, te weten: War Child. Kaarten zijn al lang en breed uitverkocht, maar Qmusic verloot nog een paar kaarten en een boottripje met de Amstelveense dj. Dinsdag 21 februari (20.30 uur), Paradiso.

De Herman Brood Academie on Tour is een springplank voor opkomende bands van de Herman Brood Academie. Bands als Rondé, Silent War, Emil Landman en Radio Eliza zijn al eerder mee geweest op tour.

Dit keer is de beurt aan FOES, Laura en Somersault baby. Alle shows zijn gratis te bezoeken, maar zorg wel dat je jezelf op 'aanwezig' zet op Facebook, pas dan sta je op de gastenlijst. Woensdag 22 februari (20.00 uur), Paradiso.

Van 23 tot en met 26 februari 2017 vindt de 17e editie van Sonic Acts Festival plaats. Beeld Sonic Acts
Van 23 tot en met 26 februari 2017 vindt de 17e editie van Sonic Acts Festival plaats.Beeld Sonic Acts

De zeventiende editie van Sonic Acts Festival gaat donderdag van start. Onder de titel The Noise of Being peilt het festival de stand van zaken: Hoe staan we ervoor als mensheid en wat betekent het om mens te zijn in de huidige tijd? Het vierdaagse festivalprogramma bestaat uit lezingen, live optredens, masterclasses, filmvertoningen en clubprogramma's op verschillende plekken in de stad. Het festival loopt van 23 tot en met 26 februari.

Smulpapen kunnen zich tegoed doen aan allerlei lekkernijen tijdens het We Love Food Festival Beeld We Love Food
Smulpapen kunnen zich tegoed doen aan allerlei lekkernijen tijdens het We Love Food FestivalBeeld We Love Food

Smulpapen opgelet! Vrijdag gaat het We Love Food Festival in de Kromhouthal van start. Van burgers en friet tot vuurbrood en wijn: er is voor ieder wat wils. Uiteraard wordt het geheel omlijst met muziek van onder andere Joost Vetter, TijsS on Sax en Erik Lourenssen. Vrijdag 24 t/m zondag 26 februari (16.00 - 21.00 uur), Kromhouthal.

Wekelijks een overzicht van de nieuwste hotspots, uitgaanstips, films en restaurants in je mailbox? Schrijf je dan nu in voor de Stadsgids-nieuwsbrief van Het Parool.

Meer over