Wat is er gebeurd met de medailles van Ranomi?

De Olympische Spelen zijn voorbij en de atleten reizen per trein terug naar Nederland. Zwemster Ranomi Kromowidjojo, ofwel 'Gouden Kromo', is maar wat blij dat ze maar liefst drie medailles mee naar huis kan nemen. Maar wat is er met de gouden plakken en zilveren medaille gebeurd? Op een foto is te zien dat Kromo's 'schatjes' flink gehavend zijn.

Suzanne Borgdorff
null Beeld Twitter Ranomi Kromowidjojo
Beeld Twitter Ranomi Kromowidjojo

'Met m'n schatjes in de trein #goinghome', twitterde Ranomi maandagmiddag, met daarbij een foto van de winst.

De reacties op het beeld liegen er niet om. 'Beetje beschadigd, jammer joh!' en 'Ze zijn goed beschadigd, ach extra herinneringen op aangebracht' getuigen van het feit dat de medailles niet geheel glad meer zijn. Met name één gouden plak heeft het flink moeten ontgelden. Volgens RTL Boulevard heeft Jeugdjournaal-presentatrice Tamara Seur het felbegeerde ding uit haar handen laten vallen. Daarnaast genoot Ranomi van een feestelijke huldiging, zondag in het Holland Heineken House. Op de beelden is te zien hoe de zwemster flink op en neer springt met de medailles om haar nek. Dat moet voor wat beschadigingen hebben gezorgd.

Desalniettemin staan Ranomi en de overige olympische atleten een mooie middag in Den Bosch te wachten. Rond 16.00 arriveren bijna 200 sporters op het station om daar te worden gehuldigd.

null Beeld
Tamara Seur. Beeld ANP
Tamara Seur.Beeld ANP
Meer over