Tips

Wat is er deze week te doen in Amsterdam?

Boekenweek, Nederland - Italië en de opening van een nieuwe club. Thuis zitten hoeft niet deze week.

Het Parool
Ook op de wekelijkse boekenmarkt op het Spui is het boekenweek Beeld Maarten Steenvoort
Ook op de wekelijkse boekenmarkt op het Spui is het boekenweekBeeld Maarten Steenvoort

Verboden Vruchten
Het is boekenweek! Jezelf thuis opsluiten met een boek kan het hele jaar, een wandeling langs de stoute fantasieën van schrijver maken alleen deze week. De twee uur durende wandeling Verboden Vruchten voert langs locaties in de binnenstad waar schrijvers, dichters of hun personages aan allerlei verleidingen zijn blootgesteld of bezweken. Een gids leest ter plekke fragmenten voor.
Maandag tot en met vrijdag, Scheltema, 16.30-18.30, €19,50.

Henk Schiffmacher 65th B-Day Bash
Tattookoning Henk Schiffmacher wordt 65 en dat betekent een groot feest in Paradiso. Natuurlijk met muziek, van Blue Grass Boogiemen & Mariachi Tierra Caliente, maar ook met live tattooing van tattookunstenaars. Ongetwijfeld loopt er veel inkt rond om lekker naar te kijken.
Maandag 27 maart, Paradiso, 19.00-03.00 uur, €35.

Daphne op Dinsdag
Elke derde dinsdag van de maand interviewt Daphne Bunskoek bekende en onbekende Nederlanders in de Rode Hoed. Deze week documentairemaker Michiel van Erp, die de portretserie Dit Zijn Wij maakte over de inwoners van Nederland, en Wilma de Rek die een boek over stress en burn-out schreef. Ook twee privedectives worden ondervraagd over hun beroep.
Dinsdag 28 maart, Rode Hoed, 20.15 uur.

Nederland - Italië
Steek het vaderlands elftal een hart onder de riem en ga de vriendschappelijke wedstrijd tegen Italië kijken in de Arena. Na de deceptie tegen Bulgarije kunnen ze wel wat steun gebruiken.
Dinsdag 28 maart, Arena, 20.45 uur, vanaf €23.

null Beeld Paradiso
Beeld Paradiso
Oranje kan wel een opkikkertje gebruiken Beeld anp
Oranje kan wel een opkikkertje gebruikenBeeld anp

Diner bij je bier
Bestel jij liever bier bij je eten dan wijn? Dan moet je woensdagavond bij Cause Beer Loves Food zijn. Daar worden de gangen afgestemd op de biertjes. De biertjes komen van de Oedipus Brouwerij en daarbij worden allerlei lekkere gerechten geserveerd.
Woensdag 29 maart, Cause Beer Loves Food, 19.00-23.00 uur, €50.

30 Seconds
Begrijpen jij en je beste vriend elkaar altijd zonder dat je alles hoeft te zeggen? Test of het echt zo is bij Het Warenhuis. Hier vindt woensdagavond een 30 Seconds spelletjesavond plaats waarvoor je je samen kunt inschrijven. De winnaars hoeven hun rekening niet te betalen.
Woensdag 29 maart, Het Warenhuis, vanaf 17.00 uur

Herman Koch leest voor
In het kader van de Boekenweek draagt Herman Koch werk voor in de Linnaeus Boekhandel aan de Middenweg. 's Middags draagt hij voor uit zijn boekenweekgeschenk Makkelijk Leven.
Woensdag 29 maart, Linnaeus Boekhandel, 16.00 uur.

Herman Koch schreef dit jaar het Boekenweekgeschenk Beeld anp
Herman Koch schreef dit jaar het BoekenweekgeschenkBeeld anp

Koning van de Lach
Cabaratier Martijn de Koning treedt op in de Griffioen met zijn voorstelling Koning van de Lach. De voorstelling kreeg van onze recensent vier sterren: 'Konings enige doel is de zaal te laten lachen. Daar slaagt hij dit keer uitstekend in.'
Donderdag 30 maart, Griffioen, 20.30 uur.

Opening Mad Fox
In de Spuistraat opent donderdag in de kelder van het W Hotel een nieuwe club: Mad Fox. Het is een luxeuze club in underground stijl waar je een privétafel kunt huren.
Donderdag 30 maart, Mad Fox

Lord of the Flies
Het klassieke verhaal over een groep jongeren die op zichzelf aangewezen zijn en waar alle beschaving de deur uit gaat. Een voorstelling over overlevingsdrift, compassie en het recht van de sterkste.
Donderdag 30 maart, Stadsschouwburg, 20.00 uur

Meer over