Wat Amsterdam mist: de Koffieleutoloog

Dagelijks een plan om de stad mooier te maken. Vandaag:
de Koffieleutoloog.

Jan Hoek en Renske de Greef
null Beeld Renske de Greef en Jan Hoek
Beeld Renske de Greef en Jan Hoek

Op 21 mei schreven wij over onze hoop op een kapperpsycholoog: een plek waar shampoogeur en ontboezemingen elkaar ontmoeten en de kapper van het ontspannen moment gebruikmaakt om je zowel een coupe soleil aan te meten als je mee te nemen in een persoonlijk gesprek over je angsten en verlangens.

Toen kregen wij mail van Marloes Antonissen. Zij is GZ-psycholoog en net een nieuw bedrijf begonnen: De Koffieleutoloog. De Koffieleutoloog biedt een goed gesprek met een professional terwijl je een kopje koffie drinkt in een zelfgekozen koffietent. Antonissen: "Het doel van de Koffieleutoloog is psychologische begeleiding laagdrempelig te maken. Een uitkomst voor mensen die geen zin hebben in een langdurig traject bij de psycholoog, maar wel de behoefte hebben hun problemen met iemand te bespreken - alleen zonder ingewikkelde intake/aanmeldingsprocedure en zonder 'een stempel' te krijgen."

Wie behoefte heeft aan iets méér dan een oppervlakkig goedweerpraatje, en iets minder dan uren op een divan, heeft nu dus een geweldige nieuwe optie. Wie weet is De Koffieleutoloog het begin van een keten, en is ook de Kapperoloog op komst.

Een tip? Stuur een e-mail.

Jan Hoek en Renske de Greef Beeld Floris Lok
Jan Hoek en Renske de GreefBeeld Floris Lok
Meer over