Wapen en drugs in woning pijltjesschieters

AMSTERDAM - De politie in Amsterdam heeft de woning gevonden van de twee Britten die vorige week willekeurige voorbijgangers beschoten met scherpe metalen pijltjes.In de woning aan de Osdorperweg in stadsdeel Osdorp vond zij zondagavond een vuurwapen met veertien patronen, drie dozen met ruim tien kilo wiet, een busje pepperspray en een geldbedrag van ongeveer 15.000 euro.

Ook trof de politie er de verpakking aan van een blaaspijp waarmee de pijltjes vermoedelijk werden afgeschoten. De politie kwam de woning op het spoor dankzij een oplettende buurtbewoonster, die voor het huis meerdere malen een witte bestelbus met een Engels kenteken had zien staan. Zij zag de laatste tijd diverse mannen in- en uitlopen, aldus de politie dinsdag.

Na het betreden van de woning bestond al het vermoeden dat de pijltjesschieters daar verbleven door daar aangetroffen verblijfsdocumenten en foto's. De politie arresteerde zaterdag een 23-jarige en een 24-jarige Brit nadat vrijdagnacht een 29-jarige man vanuit een witte bestelbus met een pijltje werd beschoten en dat in zijn rug kreeg.

Het slachtoffer was de thaibokser Remy Bonjasky (alias 'The Flying Gentleman') die met een taxi de achtervolging inzette en de politie alarmeerde. Hierdoor konden politieagenten later de witte bestelauto in beslag nemen in de Bestevaerstraat in stadsdeel Bos en Lommer. In het busje lag een soortgelijk pijltje als waarmee eerdere slachtoffers waren beschoten. Ook lagen er twee kapmessen.

Op een terras in de buurt kon de politie een van de verdachten oppakken. De andere meldde zich later op het politiebureau. De twee worden ervan verdacht dat zij woensdagavond op meerdere plekken in Amsterdam zeker drie mannen in hun rug met pijltjes hebben beschoten. Een 38-jarige man moest zich in het ziekenhuis laten behandelen. Het ging om pijltjes met een dunne naald van circa 7 centimeter.

De politie zette Bonjasky dinsdag in het zonnetje. ''Door zijn doortastend optreden hebben we de verdachten kunnen arresteren en zijn meer slachtoffers voorkomen'', aldus de politie. De vechtsporter kreeg ook zijn taxikosten vergoed. (ANP)

undefined

Meer over