PlusNet Open

WAHTS: kleding voor 'the man on the move'

Elke dag openen nieuwe winkels, restaurants en cafés in de stad. In onze dagelijkse rubriek Open lees je erover. Vandaag: WAHTS.

Marleen ten Hoedt
WAHTS, Gerard Doustraat 75 Beeld Jakob van Vliet
WAHTS, Gerard Doustraat 75Beeld Jakob van Vliet

De brandstore WAHTS op de Gerard Doustraat maakt een ietwat lege eerste indruk. De witte wanden met een grijze vloer, stapeltjes T-shirts strak gevouwen en kleding in de basiskleuren zwart, wit, blauw en grijs hangen aan een simpel rek.

Draagmomenten
Achter in de winkel kijk je via een glazen muur naar het kantoor van ­eigenaar Ulex Kostense (50). De minimalistische invulling is bewust, niet te veel poespas, maar wel oog voor detail. Op een grijs sweatshirt(€129) is bijvoorbeeld een band van water­afstotend materiaal gemaakt, te combineren met een bodywarmer (€249) van hetzelfde materiaal.

Het merk, dat zich uitsluitend richt op mannen, maakt kleding voor naar eigen zeggen 'the man on the move'. Kostense: "Er moeten veel draag­momenten zijn met hetzelfde kledingstuk. Je moet er in thuis kunnen werken, maar ook mee naar een zakengesprek kunnen."

Zo is er een broek die lijkt op een chino, maar zit als een joggingbroek (€129). "Ideaal voor in het vliegtuig bijvoorbeeld," aldus Kostense.

Totaalcollectie
Samen met zijn vrouw Karin Kostense (38) bedacht hij het concept. De naam voor het merk kwam om vier uur 's nachts: "We Are Here To Stay, afgekort naar WAHTS."

Het bedrijf begon online boxershorts te verkopen, langzamerhand uitgebreid naar een totaalcollectie, door in meerdere winkels producten aan te bieden, tot er uiteindelijk een eigen winkel kwam. "Vaak voegen merken online toe aan hun winkel, wij draaien het om."

Alle nieuwe hotspots van Amsterdam.

Tips? open@parool.nl

WAHTS

Gerard Doustraat 75
020 3542015
wahts.com

Wekelijks een overzicht van de nieuwste hotspots, uitgaanstips, films en restaurants in je mailbox? Schrijf je dan nu in voor de Stadsgids-nieuwsbrief van Het Parool.

Ook leuk: volg @pshetparool op Instagram.

Meer over