W36 gaat met BN'ers van wiet naar dure biefstukken

Een vroegere coffeeshop in een fameus pand in de Warmoesstraat wordt een trendy restaurant, geleid door BN'ers.

Warmoesstraat 36, vanaf volgende week restaurant met muziek en lounge. Beeld Jean-Pierre Jans
Warmoesstraat 36, vanaf volgende week restaurant met muziek en lounge.Beeld Jean-Pierre Jans

Horecaman Ginger Zerbetto opent met deejays Sunnery James en Ryan Marciano een BBQ-restaurant annex cocktaillounge in het pand Warmoesstraat 36.

Warmoesstraat 36 was voorheen Coffeeshop 36, één van de coffeeshops op de Wallen die moesten sluiten. Voor de Warmoesstraat betekent dat uitbreiding van de luxere horeca waar de ghemeente naar streeft.

Belevenisrestaurant
De nieuwe zaak, W36, claimt een hoogwaardig, op Amerikaanse leest geschoeid restaurant te zijn, waar chef Davide D'Agostino voor de neus van zijn gasten op een hakblok de steaks snijdt, bereidt met een garing naar keuze en serveert met sauzen naar keuze. Op het menu staat het trendy, exclusieve en zeer kostbare wagyurundervlees - tachtig euro voor een biefstuk van twee ons. In persberichten valt het woord 'belevenisrestaurant'.

Momenteel wordt proefgedraaid met de keuken; 14 oktober is de feestelijke opening.

Warmoesstraat 36 - souterrain, begane grond en drie woonetages - is een rijksmonument. Na sluiting van de coffeeshop is het pand van de vorige eigenaar gekocht door vastgoedondernemer Jeroen Kool, voor anderhalf miljoen euro.

Doutzen Kroes
Een groep internationale beleggers die niet nader bekend worden gemaakt en Zerbetto hebben voor W36 het concept voor de exploitatie bedacht en opgezet en vonden voor de muziek samenwerking met het vaste dj-duo James - echtgenoot van topmodel Doutzen Kroes - en Marciano.

De twee draaien op het openingsfeest en zullen met enige regelmaat in de dj-boot terugkeren, maar 'altijd onverwacht en niet geprogrammeerd', aldus een woordvoerder van W36. 'Ze zijn natuurlijk veel op reis, maar als ze in Amsterdam zijn, zullen ze wel eens draaien'.

W36, wordt nadrukkelijk gesteld, wordt geen club. Het is een restaurant waar je na de maaltijd kunt loungen. Er komt geen strikt deurbeleid, maar er komt wel een beveiliger voor de deur. 'Want het is niet de bedoeling dat er allemaal toeristen naar binnen schuiven om eventjes te kijken naar wie er binnen zit.'

Ruig
Het diepe, maar smalle pand is voor de nieuwe functie verbouwd. De sfeer heeft iets ruigs, met schoon metselwerk, een zware en strakke houten bar, glas en staal. In het midden is de keuken, met apart in het licht van een spot het hakblok van de chef.

Achteraan, bij het raam met uitzicht op het water en het Damrak, is het restaurantgedeelte. Daar is nu ruimte voor 45 couverts, maar de kelder wordt nog verbouwd voor uitbreiding van het restaurant.

Motto van de zaak, die dagelijks open zal zijn tot één uur, op vrijdag en zaterdag tot drie uur, is 'mixing flavours like music'.

Doutzen Kroes, laat haar agent Sarah Keller weten, heeft met W36 niets te maken: 'Nul komma nul komma nul. Het is echt een dingetje van de jongens, die doen zoveel samen. Doutzen heeft haar eigen dingetjes.'

Meer over