Vrouw werft huurmoordenaar via Facebook

Een Amerikaanse zit achter de tralies omdat ze via Facebook een huurmoordenaar probeerde te vinden. Diegene moest een drager van bont ombrengen. Een undercoveragent van de FBI onderschepte haar bericht. Dat meldt de Huffington Post.

Redactie
De huurmoordenaar moest een willekeurige drager van bont ombrengen. © Thinkstock Beeld
De huurmoordenaar moest een willekeurige drager van bont ombrengen. © Thinkstock

Volgens de FBI probeerde Meredith Lowell (27) maandenlang een huurmoordenaar te vinden via Facebook. Wie diegene precies zou vermoorden, maakte niet uit, zolang hij of zij maar bont droeg en niet jonger dan twaalf was. Undercoveragenten veinsden 'interesse' en begonnen een gesprek. Lowell wilde uiterlijk tegen februari een slachtoffer maken.

Flyeren op plaats delict
Onder een schuilnaam op Facebook bood de Amerikaanse uit Cleveland, Ohio de schutter tot 850 dollar voor het klaren van de klus. Op die manier wilde ze protesteren tegen het dragen van bont. Uit het mail-verkeer tussen Lowell en de FBI-agenten bleek dat ze bij de moord aanwezig wilde zijn. Ze wilde met eigen ogen zien hoe de schutter de bontdrager doodde en ze was van plan om op de plaats van de schietpartij flyers uit te delen.

Lowell gaf de schutter (eigenlijk een undercoveragent van de FBI) 730 dollar in juwelen en ze gaf hem een gedetailleerde opdracht. Die luidde: 'Je moet een wapen met geluidsdemper meebrengen die je makkelijk kan wegstoppen in de zak van een jas of broek. Ik wil niet dat je voor het schieten betrapt wordt op het dragen van wapens. Breng ook een groot mes mee. Het moet scherp genoeg zijn om het slachtoffer dood te steken of te kelen. Het doelwit moet binnen twee minuten afgemaakt worden.'

Meer over