Vrouw na lange vlucht al zes jaar misselijk

Een Engelse vrouw die in 2006 op een vlucht naar Florida een aanval kreeg van luchtziekte, heeft sindsdien last van misselijkheid en duizelingen. Een Amerikaanse wetenschapper heeft nu vastgesteld dat ze lijdt aan de zeldzame aandoening Mal de Debarquement Syndrome (MdDS).

Redactie
© Thinkstock Beeld
© Thinkstock

Dat meldt de Daily Mail op zijn website. De 47-jarige vrouw, Gill Archer, maakte in 2006 haar eerste langeafstandsvlucht. Onderweg kreeg het vliegtuig te maken met veel turbulentie.

Archer dacht dat haar misselijkheid na de landing wel over zou gaan, maar bleek weken later nog elke dag te kampen met de verschijnselen van luchtziekte. Soms heeft ze moeite in een rechte lijn te lopen. Ze zegt dat het geregeld voelt alsof ze naar één kant wordt getrokken.

In Groot-Brittannië bezocht ze de jaren erna verschillende artsen. Die konden haar niet helpen, maar uiteindelijk vond ze erkenning bij Yoon-Hee Cha van de UCLA in Californië, die veel onderzoek verrichtte naar het Mal de Debarquement Syndrome, zoals de evenwichtsstoornis is genoemd.

Archer is blij dat ze nu weet wat haar mankeert, al zijn haar vooruitzichten ongewis. Volgens Cha is er geen medicijn tegen de ziekte en moeten patiënten zich behelpen met ontspanningsoefeningen en antidepressiva.

Meer over