Vrouw hakt samen met vriendin vriend in stukken

Een jonge vrouw in Noorwegen heeft haar vriend met een bijl in stukken gehakt. Ze had de moord zorgvuldig voorbereid en kreeg hulp van een vriendin. Dat melden lokale media.

Redactie

Meisjes vonden het lijk van de 23-jarige Hans Richard Strømner achter een schuur in Klemetsrud. Het lichaam lag er al maanden, schrijft de krant Verdens Gang.

Slaapmiddel
Zijn geliefde gaf het slachtoffer eerst een slaapmiddel. Daarna haalde ze een bijl van boven en sloeg de jongeman dood in de slaapkamer van haar woning in Rustadsaga. Haar vriendin van 22 stond haar bij en hielp de stukken lijk in plastic te wikkelen. Samen verstopten ze de lichaamsdelen achter de schuur.

'De twee vrouwen worden beschuldigd van moord met voorbedachten rade. Ze hebben toegeven dat ze op de plaats van het delict waren en dat ze de moord gedurende een week voorbereid hadden', zegt aanklager Kristin Rusdal.

Het slachtoffer was een bedeesde man die voor zijn leven vreesde. Kort voor zijn dood vertrouwde hij een paar vrienden toe dat hij zich bedreigd voelde, schrijft Verdens Gang.

Motief
De politie wil niks kwijt over het motief van de dader. Een derde man wordt ook aangeklaagd. Hij hielp de vrouwen bij het opruimen van het bed waarin Strømner vermoord werd. Volgens de politie wist hij waar het slachtoffer al die maanden lag. Ook een vrouw moet zich nog verantwoorden. Zij zou op de hoogte geweest zijn van de moord, maar hield de lippen op elkaar, ook toen familie en vrienden grote zoekacties opzetten naar de verdwenen man.

Meer over