Vrimibo van jewelste in 100 Martini Bar

Vrijdagavond opent voor twee weekenden de 100 Martini Bar in het Pulitzer Hotel, waar liefhebbers van de alcoholische versnapering honderd soorten Martini kunnen bestellen.

Redactie
De bartenders staan aan je tafeltje te shaken en stirren. Beeld Ming Chao
De bartenders staan aan je tafeltje te shaken en stirren.Beeld Ming Chao

De bar is een initiatief van drankmerk Sipsmith, dat Amsterdamse vrimiborrelaars wil doen inzien dat er meer is dan alleen een Dry Martini. En dat gebeurt door met een rijdende trolley vol drank. Jared Brown, 'Master Distiller' van Sipsmith: "De bar gaat niet over het bij elkaar gooien van ingrediënten. Voor het bereiden is een welhaast chirurgische precisie vereist en een perfect omgeving om ervan te genieten."

James Bond
En de bar is er niet alleen maar om overloos Martini's naar achter hakken: men steekt ook nog iets op over de geschiedenis van James Bonds favoriete drankje. Brown: "Bijna elke Martini op het menu vindt zijn oorsprong in Europe of Amerika voor 1939 en de meesten zelfs voor de Eerste Wereldoorlog."

Let wel op: de bar is niet gratis. Een kaartje kost €17,50, maar dan krijg je wel meteen een Martini om in te komen. De overige 99 Martini's moet je dan zelf even regelen.

100 Martini Bar
Vrijdag 27 en zaterdag 28 november, en van donderdag 3 tot en met zaterdag 5 november
Pulitzer Hotel (ingang Keizersgracht 224)

Meer over