Vriendin neergestoken Arnhemse ook in cel

De 16-jarige vriendin van het Arnhemse meisje dat in januari overleed aan de gevolgen van een steekpartij, is voor 30 dagen in bewaring geplaatst. Dat heeft de raadkamer van de rechtbank in Arnhem besloten.

ANP/Redactie
Politie doet onderzoek bij een woning in de Stadhoudersstraat in Arnhem. © ANP Beeld
Politie doet onderzoek bij een woning in de Stadhoudersstraat in Arnhem. © ANP

Het meisje zou haar 17-jarige vriend uit Rotterdam hebben opgestookt om haar beste vriendin een lesje te leren wegens een roddel. De Rotterdammer zou 100 euro hebben betaald aan een 14-jarige jongen uit Capelle aan den IJssel, die het meisje en haar vader bij hun huis neerstak. Het 15-jarige meisje overleed enkele dagen later aan haar verwondingen. Haar vader overleefde de aanval.

Beide jongens zitten al in bewaring. Zij moeten over 2 weken weer voor de raadkamer verschijnen.

Het drietal zit steeds in beperkingen. Dat betekent dat zij behalve met hun ouders en hun advocaat geen contact met de buitenwereld mogen hebben. Justitie sluit meer aanhoudingen in de zaak niet uit, aldus een woordvoerder vrijdag, en is daarom zwijgzaam over het onderzoek.

In de afgelopen weken zijn van diverse bekenden van het slachtoffer mobiele telefoons en computers in beslag genomen Justitie is de sms- en chatberichten op deze apparaten nog aan het onderzoeken.

Meer over