Vrees voor leven coffeeshopbaas

Saïd Faggouss is een bekende in het Amsterdamse criminele circuit, waar hij in verscheidene conflicten was verwikkeld. Foto ANP Beeld
Saïd Faggouss is een bekende in het Amsterdamse criminele circuit, waar hij in verscheidene conflicten was verwikkeld. Foto ANP

AMSTERDAM - De ontvoerde eigenaar Saïd Faggouss (39) van coffeeshop Goed Goed aan de Churchilllaan is nu twee maanden verdwenen. Het rechercheteam dat naar hem zoekt, weet niet of hij nog in leven is.

Faggouss werd op 8 december rond kwart voor drie meegenomen door vier zwaarbewapende mannen met bivakmutsen.

Eind december eisten de ontvoerders losgeld en zeiden ze dat Faggouss nog leefde. Sindsdien hebben de politie noch familieleden van Faggouss nog iets van hem of de ontvoerders vernomen. De recherche is nog intensief met het onderzoek bezig.

Op camerabeelden is te zien hoe de mannen, onder meer gewapend met kalasjnikovs, die middag van 8 december de zaak binnenlopen en Faggouss en de klanten bedreigen. Faggouss duikt eerst weg onder een tafeltje, krijgt een paar klappen en laat zich uiteindelijk meevoeren in een busje, een Volkswagen Transporter, dat voor de deur staat.

De politie wil niet zeggen hoeveel losgeld de ontvoerders eisen en of iets bekend is over hun achtergrond.

De beelden van de ontvoering zijn vorige maand getoond in het tv-programma Opsporing verzocht. Er kwamen wel tips binnen, maar niet de gouden tip die leidde tot de plek waar Faggouss werd vastgehouden.

Het busje waarin Faggouss is meegenomen, werd diezelfde avond rond tien uur aangetroffen op de Amsteldijk, ter hoogte van begraafplaats Zorgvlied. Het was voorzien van valse kentekenplaten.

Saïd Faggouss is een bekende in het Amsterdamse criminele circuit, waar hij in verscheidene conflicten was verwikkeld. In mei vorig jaar werd hij al eens in zijn buik geschoten, ook in zijn coffeeshop. Of de schutter uit dezelfde hoek kwam, als de ontvoerders is onduidelijk. (HET PAROOL)

Meer over