Update

Vragen over parkeercontrole per taxi

ANP/Redactie
© ANP Beeld
© ANP

Politieke partijen in de Amsterdamse gemeenteraad zijn verontwaardigd over berichten dat parkeercontroleurs de afgelopen dagen met taxi's door de stad rijden. 'Ov lijkt me prima alternatief!', twittert Gerolf Bouwmeester van D66. Bas van 't Wout van de VVD wil dat wordt uitgezocht hoe het precies zit.

Cition (het bedrijf dat in het grootste deel van Amsterdam geparkeerde auto's controleert) bevestigde vandaag naar aanleiding van een bericht in De Telegraaf dat het 'winterdraaiboek' in werking is. Dat houdt in dat controleurs met taxibusjes naar wijken gaan om hun werk te doen. Normaal rijden ze rond op scooters, maar daar is het nu te glad voor.

'We doen dit voor de veiligheid van onze mensen', aldus een woordvoerder van Cition. 'We maken hiervoor geen gebruik van het openbaar vervoer. Dan zitten we straks meer in de tram dan dat we tijd kunnen besteden aan waarvoor we worden betaald.'

Cition was vroeger een gemeentelijke dienst, maar verzelfstandigde in 2010. De gemeente heeft de aandelen nog in handen. Onlangs maakte Amsterdam bekend de parkeercontroles in de toekomst te willen aanbesteden.

Meer over