Vrachtwagen rijdt in op file

De A1 Apeldoorn-Amersfoort is vandaag tussen Stroe en Voorthuizen afgesloten na een ongeluk met twee vrachtwagens. De voorste vrachtwagen remde om nog onbekende reden af, de tweede knalde daar bovenop. De klap was zo hard dat de cabine van de achterste vrachtwagen is afgebroken.

null Beeld anp
Beeld anp

De chauffeur is in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht. Zijn identiteit is nog niet bekend. Zijn collega uit de andere vrachtwagen is ongedeerd gebleven, aldus de politie.

Rijkswaterstaat verwacht dat de A1 tussen Stroe en Voorthuizen nog tot 15.30 uur dicht zal zijn. Verkeer dat achter het ongeluk staat ingesloten, kan onder politiebegeleiding keren en wordt via Stroe van de snelweg af geleid. De politie deelt water uit aan automobilisten die daar stilstaan.

Kort na het vrachtwagenongeluk onstond in de file ook nog een kop-staartbotsing. Daarbij was alleen blikschade te melden.

Voor verkeer dat van Apeldoorn richting Utrecht en Amersfoort wil, is een omleiding ingesteld via de A50 en de A12 en eventueel de A30 en de A1.

Meer over