Vraag Lamborghinis loopt terug na record

In 2008 verkocht Lamborghini één procent meer dan een jaar eerder, zo liet het dochterbedrijf van het Duitse Volkswagen weten. Foto EPA Beeld
In 2008 verkocht Lamborghini één procent meer dan een jaar eerder, zo liet het dochterbedrijf van het Duitse Volkswagen weten. Foto EPA

MILAAN - De Italiaanse sportwagenfabrikant Lamborghini heeft vorig jaar een recordaantal van 2430 bolides verkocht. Maar in het eerste kwartaal van dit jaar liep de vraag terug.

In 2008 verkocht Lamborghini één procent meer dan een jaar eerder, zo liet het dochterbedrijf van het Duitse Volkswagen weten.

De verkoop van Lamborghinis liep vooral goed in het Midden-Oosten en Azië, met name in China. Daarmee werd een scherpe verkoopdaling in de Verenigde Staten, de grootste markt voor Lamborghini, gecompenseerd.

In het eerste kwartaal van dit jaar zakte de verkoop van Lamborghini Gallardo's en Murciélago's echter met 35 procent omdat steeds meer rijke mensen door de economische crisis afzien van een dure sportwagen of de aankoop uitstellen.

''Lamborghini is niet immuun voor de gevolgen van de recessie. We zijn ons goed bewust dat er moeilijke tijden aankomen,'' aldus topman Stephan Winkelmann.

Hij verwacht dat de verkoop van Lamborghini dit jaar zal afzwakken, maar niet zo sterk als de gehele wereldwijde markt voor luxe auto's.

Lamborghini heeft sinds februari wegens de teruglopende vraag ongeveer een derde van de duizend werknemers korter laten werken of tijdelijk naar huis gestuurd. Er zijn geen plannen voor ontslagen. (HET PAROOL)

Meer over