Vorst belet opening deel tunnel A2

De aanhoudende vorst verhindert Rijkswaterstaat om de tweede buis van de nieuwe tunnel in de snelweg A2 bij Utrecht komend weekeinde te openen. Door de vrieskou kunnen de laatste noodzakelijke werkzaamheden niet worden uitgevoerd. De hoofdrijbanen van Amsterdam naar Utrecht gaan nu in het weekeinde van 25 en 26 februari open, hoopt Rijkswaterstaat.

De nieuwe verkeerstunnel op de A2 bij Utrecht is 28 januari voor het eerst gedeeltelijk geopend. ©ANP Beeld
De nieuwe verkeerstunnel op de A2 bij Utrecht is 28 januari voor het eerst gedeeltelijk geopend. ©ANP

Zaterdag ging de eerste buis van de Leidsche Rijntunnel open in de richting Den Bosch. Deze doorgang moest maandag alweer gesloten worden, omdat er op de kruisende snelweg A12 een ongeluk was gebeurd. Afgesproken is dat filevorming in de tunnel zo veel mogelijk moet worden voorkomen en daarom ging de buis een groot deel van de dag dicht.

Medio 2012 moeten alle buizen van de Leidsche Rijntunnel in gebruik zijn. Daarmee is de snelwegverbreding tussen Amsterdam en Den Bosch eindelijk afgerond. De opening van de tunnel liep jaren vertraging op, omdat er steeds aanvullende veiligheidseisen werden gesteld. De gemeente Utrecht moest zelfs tijdelijke wegen aanleggen om de nieuwbouwwijk Leidsche Rijn te ontsluiten, omdat de tunnel steeds maar gesloten bleef. De Leidsche Rijntunnel is 1,6 kilometer lang.

Meer over