Voorwaardelijke straf voor politiecommissaris

Als de Rotterdamse politiecommissaris die afgelopen jaarwisseling onder invloed achter het stuur zat, de komende 2 jaar nog een keer in de fout gaat, wordt hij ontslagen. Dat heeft burgemeester Ahmed Aboutaleb als korpsbeheerder vandaag besloten.

ANP
Ahmed Aboutaleb. Beeld ANP
Ahmed Aboutaleb.Beeld ANP

De disciplinaire maatregel hing nog steeds boven zijn hoofd. Eerder kreeg hij van de rechter al een boete van 950 euro opgelegd en raakte hij voor 8 maanden zijn rijbewijs kwijt, waarvan 5 maanden voorwaardelijk. Dat betekent concreet dat hij 3 maanden niet auto mag rijden.

De commissaris had bijna vier keer de toegestane hoeveelheid alcohol in zijn bloed toen hij werd aangehouden. De politieman van het korps Rotterdam-Rijnmond stapte die nacht met te veel drank op achter het stuur, omdat hij zijn vrouw wilde thuisbrengen die onwel was geworden. Hij handelde uit 'paniek', zei hij zelf tijdens de zitting.

Frank van Ardenne, advocaat van de politiecommissaris, zegt dat zijn cliënt de straf accepteert en zich erbij neerlegt. 'Het is duidelijk dat het korps met deze straf zegt: eens maar nooit meer', aldus Van Ardenne. 'De disciplinaire maatregel hing nog boven zijn hoofd. Nu die ook is opgelegd, hoopt hij een definitieve streep onder deze nare geschiedenis te zetten.'

Meer over