Vondelpark met Koninginnedag van burger

Het verwijderen van de bouwhekken uit het Vondelpark is al in volle gang. Foto Peter Elenbaas Beeld
Het verwijderen van de bouwhekken uit het Vondelpark is al in volle gang. Foto Peter Elenbaas

AMSTERDAM - Het Vondelpark is klaar voor de vrijmarkt op Koninginnedag. De hekken die op dit moment nog verspreid staan door het park, vanwege de werkzaamheden, worden woensdag grotendeels verwijderd.

''Een van de fasen van de renovatie van het Vondelpark is net afgerond,'' legt Chris van der Kroon van stadsdeel Oud-Zuid uit. ''Het loopt precies volgens planning. We hebben het zo geregeld dat bepaalde werkzaamheden uiterlijk deze week voltooid worden. Daarmee kunnen de hekken verdwijnen, op 30 april is het park van de burgers''.

De vrijmarkt in het Vondelpark tijdens Koninginnedag is een begrip. Sinds jaar en dag staat het park dan vol met kinderen, die met de verkoop van spullen een extra zakcentje willen verdienen. Behalve de kraampjes zal er ook weer plaats ingeruimd zijn voor kinderactiviteiten, zoals spelletjes en springkussens.

Toch blijven bepaalde delen van het park straks afgeschermd. Maar, betoogt Van der Kroon: ''Het gaat slechts om kleine gebieden, waar de mensen geen hinder van gaan ondervinden''.

De speelvelden aan de noordzijde van het park blijven afgebakend, net als de fontein in de buurt van de ingang. Daar tegenover staan hekken ter bescherming van de goot. Verder is het terrein waar het stadsdeel zijn opslagplaats voor de werkzaamheden heeft, vlak bij het openluchttheater, donderdag afgesloten.

Zoals gebruikelijk zal bij de Slurf, het gebied tussen de Stadhouderskade en de Van Baerlestraat, geen plek ingeruimd zijn voor de vrijmarkt.

Het Vondelpark sluit morgen om 21.00 uur. Op 30 april om 09.00 uur gaan de volgende ingangen weer open: Stadhouderskade, Van Baerlestraat, Roemer Visscherstraat, Vondelstraat, Kattenlaan, Amstelveenseweg en Van Eeghenstraat.

De laatste fase van de renovatie van het Vondelpark is in juni vorig jaar begonnen. Het stadsdeel Oud-Zuid is onder meer bezig met de aanleg van bomen, het inzaaien van gras en het ophogen van het voetgangersgebied. (HET PAROOL)

Meer over