Volkswagen ziet verkoop auto's stijgen

Volkswagen heeft in 2011 wereldwijd ruim 8 miljoen auto's verkocht, ruim een miljoen meer dan in 2010. Dat heeft topman Martin Winterkorn zondag bekendgemaakt op de jaarlijkse autoshow in de Amerikaanse stad Detroit, thuisstad van concurrent General Motors.

ANP
null Beeld anp
Beeld anp

Volgens de bestuursvoorzitter zou het zomaar kunnen dat het Duitse autobedrijf in het afgelopen jaar meer auto's heeft verkocht dan welke concurrent dan ook. Nooit eerder nam Volkswagen de positie van marktleider in.

Volkswagen verkoopt niet alleen Volkswagens. Ook Audi, Skoda, Bentley, Bugatti, Lamborghini en Seat horen bij het concern. Wellicht wordt ook Porsche op termijn aan de lijst toegevoegd: Volkswagen is bezig met een overname van dit merk.

De afgelopen drie jaar verkocht Toyota de meeste auto's, maar dat bedrijf ondervond grote productieproblemen als gevolg van de aardbeving en tsunami die Japan op 11 maart vorig jaar troffen. Het is daarom onwaarschijnlijk dat Toyota meer verkocht heeft dan Volkswagen.

De cijfers van General Motors, dat 77 jaar lang marktleider was totdat het door Toyota werd onttroond, zijn nog niet bekendgemaakt.

Meer over