Vluchten van Schiphol naar Rome geannuleerd na brand

De internationale luchthaven van Rome is vanmorgen afgesloten, nadat er brand was ontstaan in een bar. Dat meldden Italiaanse media. De Leonardo da Vinci-Fiumicino-luchthaven blijft in ieder geval tot 14.00 uur dicht. Zeker drie mensen hebben rook ingeademd, maar er is niemand ernstig gewond geraakt.

null Beeld reuters
Beeld reuters

Volgens de autoriteiten zal het luchtverkeer vanmiddag langzamerhand weer op gang worden gebracht, maar zal het enkele dagen duren voor de situatie weer normaal is. Door de brand zijn diverse vluchten vanaf Schiphol naar de Italiaanse hoofdstad geannuleerd of vertraagd.

De brand brak kort na middernacht uit in een bar niet ver van de paspoortcontrole op terminal 3, die voor internationale vluchten wordt gebruikt. De brandweer rukte met twintig wagens uit. Het vuur is inmiddels onder controle, maar verscheidene belastingvrije winkels zijn zwaar beschadigd.

De oorzaak van de brand is nog niet bekend. De snelweg die de luchthaven met de Italiaanse hoofdstad verbindt, was korte tijd gesloten om de hulpdiensten de ruimte te geven. Het treinverkeer vanaf de luchthaven lag uren stil, maar werd om 7 uur hervat.

undefined

Meer over