Update

Vluchtauto liquidatiepoging Chahid Y. uitgebrand in Osdorp

Een bestelbusje is vannacht in vlammen opgegaan op de Rudi Bloemgartensingel in Osdorp. Het gaat om de vluchtauto die werd gebruikt na de liquidatiepoging op Chahid Y., zaterdagnacht in Almere. Inmiddels is ook meer bekend over hoe Chahid Y. werd aangevallen.

Redactie
Het brandende busje in een video van AT5. Beeld Screenshot AT5
Het brandende busje in een video van AT5.Beeld Screenshot AT5

Volgens een getuige sprong vlak na de brand iemand achterop een gereedstaande motor.

Het vuur ontstond rond 01.00 uur vannacht. De rode Volkswagen Transporter brandde volledig uit. In 'Opsporing Verzocht' meldde de politie dinsdagavond, een paar uur voor de brand, op zoek te zijn naar de rode Transporter. De daders van de liquidatie stapten over in de bus nadat zij hun eerste vluchtauto in Muiderberg in de brand staken.

Gepantserd
De recherche ging er aanvankelijk van uit dat hun Volkswagen Golf door de auto van de schutters was aangereden, maar dat blijkt niet te kloppen.
Rond half zes in de ochtend hoorden Y. en de bestuurder van de Golf een knal. Hun auto kwam honderd meter verderop tot stilstand. Waarschijnlijk was het explosief onder de motorkap van afstand tot ontploffing gebracht.
De waarschijnlijk drie inzittenden van de BMW die kwam aanstuiven, schoten met zeker één automatisch wapen. Y. liep serieuze schotwonden op, maar overleefde de schietpartij.

De daders vluchtten in de BMW, die ze in Muiderberg in brand staken. Ze stapten over in de rode Volkswagen Transporter.

Y. is samen met zijn broer betrokken geraakt in de onderwereldvete die in Amsterdam woedt. Hij was de man die met Gwenette Martha een shoarmazaak in Amstelveen verliet, waarna Martha werd geliquideerd.

Meer over