Vliegtuigje stort neer, maar niemand merkt het

De autoriteiten van het internationale vliegveld in Nashville (Tennessee) hebben geen idee hoe het heeft kunnen gebeuren: dinsdagochtend vroeg is een Cessna-vliegtuigje neergestort en in brand gevlogen, en urenlang heeft niemand iets gemerkt. De enige inzittende is dood aangetroffen.

redactie
Een eenmotorige Cessna Beeld epa
Een eenmotorige CessnaBeeld epa

De eenmotorige Cessna, geregistreerd bij de Windsor Flying Club in Ontario (Canada), moet ongeveer om 3 uur in de ochtend zijn neergestort, aldus de National Transportation Safety Board. Maar de precieze tijd staat niet vast.

Ruim na zonsopgang zag iemand pas iets vanuit een toestel dat aan het taxiën was. Er lag een omhulsel van de motor in de buurt van een landingsbaan; de luchthavenautoriteiten werden ingelicht. Luchthavenmedewerkers vonden even later het uitgebrande toestel, met daarin de overleden piloot.

Het vliegveld is 24 uur per dag bemand, verzekerde de luchtvaartfederatie FAA. Het was nog niet duidelijk hoeveel medewerkers er in de verkeerstoren waren op het moment van het ongeluk. Een woordvoerder van de FAA zei dat er in de nacht veel mist was en slecht zicht.

Het is ook nog niet bekend of de piloot contact heeft gezocht met de toren of dat hij een noodmelding heeft gedaan.

De FAA gaat de zaak onderzoeken.

Meer over