Vliegtuig neergestort op Sumatra

Een klein vliegtuig met 18 mensen aan boord is vandaag neergestort op het Indonesische eiland Sumatra. Dit heeft het Indonesische ministerie van Transport bekendgemaakt.

ANP
Luchtfoto van Sumatra Beeld AFP
Luchtfoto van SumatraBeeld AFP

Het toestel van het type Casa-212 met 15 passagiers en drie bemanningsleden aan boord vloog van Medan naar Atjeh. Circa 42 kilometer na de start crashte het toestel.

Politie en leger zijn onderweg naar de plaats van het ongeluk. Het is nog niet bekend of er overlevenden zijn en of er buitenlanders onder de inzittenden zijn, aldus regeringswoordvoerder Bambang Ervan.

Indonesië gebruikt veel vliegtuigen voor transport tussen de eilanden, maar de luchtvaart heeft er een slechte naam. Zondag was al een helikopter neergestort in het centrum van Indonesië, waarbij twee inzittenden omkwamen. Eerder deze maand vonden een Australische en Slowaakse piloot de dood toen hun Cessna Grand Caravan neerstortte tijdens hun vlucht naar de Papoeaprovincie. Vorige week stierven drie mensen toen een toestel van een christelijke hulporganisatie verongelukte.

Meer over