Vliegpassagiers wachten 11 uur na verdacht pakket

Passagiers van vliegmaatschappij Transavia hebben tijdens een vlucht naar Marokko 11 uur lang vastgezeten op het vliegveld van Barcelona. In hun vliegtuig was een verdacht pakket gevonden. Het toestel maakte maandagavond laat een tussenlanding en kon pas dinsdagochtend verder vliegen. De vondst bleek loos alarm.

null Beeld ANP
Beeld ANP

Dat heeft Transavia woensdag bevestigd. Het toestel was met 165 passagiers en 6 bemanningsleden onderweg van Schiphol naar Al Hoceima in Marokko.

In Barcelona werden de reizigers opgevangen in een ruimte die ze niet mochten verlaten. Ze kregen alleen water, eten was er niet. Daarom heeft het cabinepersoneel de hapjes uit het vliegtuig uitgedeeld.

De hulpdiensten in Barcelona waren de hele nacht bezig met onderzoek. Dinsdag aan het begin van de middag kwamen de reizigers alsnog aan in Marokko.

Volgens Transavia hebben de passagiers waarschijnlijk geen recht op een vergoeding, omdat het om een buitengewone omstandigheid gaat. 'Dit was voor iedereen zeer ongewenst en vervelend, ook voor ons, maar veiligheid gaat voor alles', meent een woordvoerster.

Meer over