Update

Vissersboot sleept stuurloze Costa Allegra

Een Frans visserschip heeft in de Indische Oceaan het op drift geraakte cruiseschip Costa Allegra op sleeptouw genomen, meldde de kustwacht van de Seychellen vandaag. Het cruiseschip is van dezelfde rederij als de Costa Concordia, die in januari kapseisde bij Italië waarbij 32 mensen het leven verloren.

ANP/AFP/Redactie
De Costa Allegra, hier gefotografeerd in de haven van Genoa. Beeld ap
De Costa Allegra, hier gefotografeerd in de haven van Genoa.Beeld ap

Het visserschip en de Italiaanse cruiseboot hebben koers gezet naar het eilandje Desroches. De passagiers gaan daar van boord. Ze worden daarna overgebracht naar de hoofdeilanden van de Seychellen. Aan boord zijn 413 bemanningsleden en 636 passagiers. De passagiers komen uit 25 landen. Onder hen zijn 135 Italianen, 127 Fransen en 97 Oostenrijkers. Er zijn geen Nederlandse passagiers aan boord.

De Costa Allegra werd gisteren getroffen door een brand in de machinekamer. De bemanning wist de brand onder controle te krijgen. Niemand raakte gewond maar het schip verloor zijn voortstuwing en zit zonder verlichting en airconditioning.

Piraten

In de regio hebben Somalische piraten vaker buitenlandse schepen veroverd. Ze eisen dan miljoenen euro's losgeld voor de vrijlating van de opvarenden en teruggave van het schip. Om het schip te beschermen waren al negen Italiaanse mariniers aan boord.

De kustwacht van de Seychellen zei dat later op de dag twee sleepboten worden verwacht bij het gedupeerde schip. 'Ze zullen het schip te zijner tijd terug naar Port Victoria op de Seychellen slepen. Het krijgt een beschermingsescorte van de kustwacht van de Seychellen en de marine', aldus de kustwacht.

Beeld van de website van rederij Costa. Beeld ap
Beeld van de website van rederij Costa.Beeld ap
Meer over