Vijftig tips over in brand gestoken lijk bij Tjeukemeer

De politie heeft z'n 50 tips binnen over de dode man, die donderdag werd gevonden bij het Tjeukemeer. Meer duidelijkheid over de identiteit van de vastgebonden en in brand gestoken man is er nog niet, zo meldde de politie zaterdag.

Met een helikopter werd onderzoek gedaan in het gebied waar de man werd gevonden Beeld Politie
Met een helikopter werd onderzoek gedaan in het gebied waar de man werd gevondenBeeld Politie

Inmiddels is wel duidelijk dat de man die werd gevonden op een parkeerplaats bij een zwemstrandje bij het Friese Sint Nicolaasga een tenger postuur had, zo'n 55 kilo woog, 1,77 lang was en gemillimeterd haar had. Ook droeg hij een blauwe spijkerbroek en een wit t-shirt en een vest met rode stof.

De politie hoopt dat mensen aanslaan op deze gegevens, zodat toch nog duidelijk wordt wie de vermoorde man is. Zaterdag wordt ook sectie verricht op het gevonden lichaam. De politie zal, als dat extra informatie oplevert, ook die naar buiten brengen. Wellicht wordt dan ook meer duidelijk over de doodsoorzaak.

De tips die de politie kreeg, zijn vooral van mensen die aangaven dat zij woensdagavond of donderdagochtend in het gebied waren. De politie vermoedt dat het lichaam er woensdag overdag nog niet lag, want toen was het erg druk op het zwemstrandje. De politie is nog op zoek naar mensen die in de buurt een feestje hadden op woensdagavond.

Meer over