Update

Vijf verdachten aangehouden voor overval op avondwinkel in Noord

De politie heeft gisteravond vijf verdachten aangehouden voor een overval op een avondwinkel aan de Maanstraat in Noord.

Redactie
null Beeld Google Streetview
Beeld Google Streetview

Een melding van de overval kwam rond half 11 's avonds binnen bij de politie. Twee overvallers eisten gewapend met een mes geld uit de kassa. Met de complete inhoud van de geldlade gingen de overvallers er vandoor in de richting van de Meteorenweg. De winkeleigenaar en zijn dochter bleven ongedeerd.

Om de daders te vinden werd Burgernet ingezet. De politie riep op om uit te kijken naar twee blanke mannen, in het zwart gekleed, met een pokdalige huid. In de omgeving van het park bij de Vegastraat kon een 18-jarige Amsterdammer aangehouden worden.

Agenten zagen even later op de Appelweg een auto staan met daarin drie personen die aan de signalementen voldeden. Eén van de inzittenden bleek een mes bij zich te hebben. De drie Amsterdammers van 17, 18 en 19 jaar zijn aangehouden.

Een vijfde verdachte kon worden aangehouden na een melding van een man die iemand over de schutting had zien klimmen. Na een korte zoektocht zag een agent een man wegrennen. Die probeerde zich daarna onopvallend te gedragen, maar de agent besloot hem toch aan te spreken. Ook deze 17-jarige Rotterdammer is aangehouden.

Meer over