Update

Vierde verdachte opgepakt voor neersteken meisje Arnhem

Een 17-jarige jongen uit Venlo is vanmorgen opgepakt op verdenking van betrokkenheid bij de steekpartij in Arnhem in januari van dit jaar, waardoor een meisje van 15 jaar om het leven kwam. Haar vader raakte ernstig gewond.

ANP/Redactie
Het meisje en haar vader werden neergestoken in hun woning in de Stadhoudersstraat in Arnhem. © ANP Beeld
Het meisje en haar vader werden neergestoken in hun woning in de Stadhoudersstraat in Arnhem. © ANP

De jongen is de vierde verdachte in de zaak. Eerder arresteerde de politie al een 14-jarige jongen uit Capelle aan den IJssel, die zou hebben gestoken, een 17-jarige Rotterdammer die het plan bedacht en zijn 16-jarige vriendinnetje uit Arnhem, dat de jongens zou hebben opgestookt. Alle verdachten zitten vast.

De politie verdenkt de jongen uit Venlo van medeplichtigheid bij het plegen van de moord. Ook wordt hem verweten dat hij vooraf van de plannen zou hebben geweten en daar niemand over heeft ingelicht.

De Capellenaar stak het Arnhemse meisje neer voor de deur van haar ouderlijk huis in de Arnhemse wijk Het Broek. Haar vader probeerde haar te helpen, maar werd zelf ook gestoken. Het meisje overleed enkele dagen later aan de gevolgen van de steekwonden.

De Capellenaar zou voor 100 euro zijn ingehuurd door de jongen uit Rotterdam. Deze deed dat omdat het slachtoffer op internet geroddeld zou hebben over zijn vriendin, die tevens gold als de beste vriendin van het neergestoken meisje.

Meer over