Vier nieuwe Kamerleden beëdigd

In de Tweede Kamer zijn dinsdag op de eerste dag na het reces vier nieuwe Kamerleden geïnstalleerd. Het zijn Rudmer Heerema (VVD), Marith Rebel-Volp (PvdA), Henk Leenders (PvdA) en Tjitske Siderius (SP).

null Beeld anp
Beeld anp

De 35-jarige Heerema vervangt Johan Houwers die deze zomer zijn blauwe zetel aan het Binnenhof opgaf omdat de Rijksrecherche onderzoek naar hem doet. Heerema is fractievoorzitter van de VVD in Alkmaar. Verder is hij directeur van het Expertisecentrum Onderwijs en Topsport.

Bij coalitiepartner PvdA volgt Marith Rebel-Volp (40) het opgestapte PvdA-Kamerlid Myrthe Hilkens op. Rebel - huisarts in Haarlem - zou eerst tijdelijk in de Kamer komen als vervangster van de zwangere Yasemin Cegerek, maar die rol vervult nu Leenders, de 58-jarige fractievoorzitter van de PvdA in de Provinciale Staten van Brabant.

Oppositiepartij SP zit tijdelijk zonder Sadet Karabulut. Zij is met zwangerschapsverlof. Ze wordt vervangen door Siderius (31). Zij is fractievoorzitter van de SP in Zwolle en beleidsmedewerker van de Tweede Kamerfractie.

De Alkmaarse Rudmer Heerema voor zijn beeidiging als Kamerlid op de kaasmarkt op het Binnenhof. De markt wordt georganiseerd te ere van de start van het parlementaire jaar. Beeld anp
De Alkmaarse Rudmer Heerema voor zijn beeidiging als Kamerlid op de kaasmarkt op het Binnenhof. De markt wordt georganiseerd te ere van de start van het parlementaire jaar.Beeld anp
Meer over