Vier de Amsterdamse lentesneeuw vanaf 21 april

Deze weken laten de 75.000 iepen in Amsterdam hun zaadjes los. Deze lentesneeuw wordt voor de zesde maal op rij gevierd met het festival Springsnow.

Het Parool
De iepenzaadjes liggen centimers dik op straat Beeld Springsnow festival
De iepenzaadjes liggen centimers dik op straatBeeld Springsnow festival

Nergens ter wereld staan meer iepen bij elkaar dan in Amsterdam. Tijdens het festival - van 21 april tot 21 mei - worden als ode aan de iep diverse activiteiten georganiseerd.

Zo kun je de iepenroute wandelen, van Noord naar de Hortus, langs de mooiste en bijzonderste iepen van de stad. Op zondag 23 april kan dat onder begeleiding van een gids.

De zesde editie van Springsnow start vrijdag 21 april om 17.00 uur bij het Rietveldhuisje in het Amstelpark. Daar is een tentoonstelling te zien van foto's en gedichten die kunstenaar Maartje Jaquet en dichter Ronald M. Offerman maakten geïnspireerd op de lentesneeuw.

Iepensjaal
Dit jaar eert Springsnow de eerste vrouwelijke hoogleraar van Nederland, Johanna Westerdijk, die in 1917 werd benoemd tot hoogleraar in de plantenziektekunde en veel onderzoek deed naar de iepenziekte.
Als eerbetoon werd een gelimiteerde oplage van 100 iepenshawls gemaakt, geïnspireerd op de iepenkaart van Amsterdam.

Wekelijks een overzicht van de nieuwste hotspots, uitgaanstips, films en restaurants in je mailbox? Schrijf je dan nu in voor de Stadsgids-nieuwsbrief van Het Parool.

Meer over